Ana içeriğe atla

Akkoyunlular İmparatorluğundan, AkpliKoyunlular İmparatorluğuna..

  

Akkoyunlular İmparatorluğundan, AkpliKoyunlular İmparatorluğuna..

Akkoyunlu İmparatorluğu pekte bilinmeyen bir Türk devletidir. Kurucusu bir Türkmen devleti olan Safevi devletinin önderlerinden olan Şah İsmail'in dedesi Uzun Hasan'dır. Öyle ki Akkoyunlu devletine burada laf etmiyoruz ve edemeyiz de çünkü bu devlet her Türk devletinin olduğu gibi döneminde yaşayıp son bulmuştur. Memluk nasıl bizimse, Osmanlı nasıl atamızsa, Akkoyunlu devleti de bizimdir. 

"Milletimizin, medeniyetimizin binlerce yıllık tarihini, neredeyse 1919 yılından başlatan bir tarih anlayışını reddediyorum." (AA. "Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tarihimizi 1919'dan başlatan tarih anlayışını reddediyorum", 29 Nisan 2016.) 

Peki ya bu doğru mu? CHP "Tarihi" 1919'dan mı başlatıyor? Hayır. "Buhara’dan Endülüs’e kadar medeniyetimiz" diyenler başlatıyor.. Endülüs Arabın Tarihidir, Türk'ün değil. Fakat devam ediyor: "Alparslan’dan Fatih’e ve Abdülhamit’e kadar ecdad", Alparslan öncesi yok mudur? Var.. Onlar anılmaz. Müslüman olsa bile anılmaz.. 

AKP'ye göre Tarihi anlayışı "Selçuklu"dan yalnız ama Alparslan döneminden, Osmanlıya kadar tanıyorlar. Ondan öncesi yok. Dinleyiniz: "Ayasofya’nın dirilişi, Bedir’den Malazgirt’e, Niğbolu’dan Çanakkale’ye kadar tarihimizin tüm atılım dönemlerini yeniden hatırlayışımızın adıdır." (HaberTürk, "Son dakika haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar", 10 Temmuz 2020.)  

Şöyle sıralamak gerekirse:

Cumhur İttifakı Ortağı, Devlet Bahçeli: "Erdoğan sen Türklüğün yaşayan düşmanısın!", 3 Haziran 2015. 

Oğuzhan Uğur: "Doğu Türkistan için neler yapacaksınız ya da yapmayı düşünüyorsunuz?" Binali Yıldırım: "Bizim bu konuda düşüncemiz çok açık ve net. Çin’in egemenliği, toprak bütünlüğü bizim için çok önemli" (BaBaLa TV, "MEVZULAR - E.S.Ö. - Bölüm 4 - Başbakan Binali YILDIRIM")

Cumhur İttifakı, Doğu Perinçek: "PKK neyse Doğu Türkistan İslam Partisi aynı. Amerika tarafından eğitilen CIA, tarafından fonlanan örgütler bunlar PKK, Doğu Türkistan. Bunlar Türk askerine kurşun sıkan adamlar. Bizim, Fırat Kalkanı Harekatı’nda. Uygur Türkleri. IŞİD içinde 30 bin Uygur var.

Bu bir gerçek, bunu MHP yöneticileri de söyledi. 10 bini silahlı, 20 bini aile, Suriye’nin kuzeyinde IŞİD içerisinde Doğu Türkistan İslami Partisinin militanları var." (İndependent, 16 Aralık 2020.)

Eski Akp Genel Başkanı,  Abdullah Gül: "Türklük şart değil." (Sözcü, "Türklük şart değil!", 03 Nisan 2013.)

Eski Akp Genel Başkanı, Ahmet Davutoğlu: "Türklük Anayasadan çıkacak!" (Hürriyet, "Anayasa'daki Türk ifadesi çıkıyor mu?", 16 Nisan 2015)

Türkiye Büyük Millet Meclisi Eski Başkanı, Mehmet Metiner: "Kahrolsun Türkçülük!" (Milliyet, "AK Partili Metiner: Kahrolsun Türkçülük", 20 Şubat 2014.)

İstanbul İl Başkanı, Aziz Babuşçu: "Akp ile hepimiz Türk olmaktan kurtulduk.." (Yeniçağ Gazetesi, "AKP ile hepimiz Türk olmaktan kurtulduk!", 27 Oca 2013.)

AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı, Yasin Aktay: "Türk diye bir ırk yok." (Sözcü, "AKP'li vekil: Türk diye bir ırk yok", 2 Aralık 2013.) 

Ak Parti Çorum eski milletvekili, Ahmet Aydoğmuş: "Türklüğün faydasını görmedim!

Akp Samsun Milletvekili, Suat Kılıç:  "Andımız ruhu bizde yok, hissetmiyoruz! Neden okuyalım?" (Kocaeli Gazetesi, "Meclis başkanına şaşırdık mı?!", 28 Nisan 2016.) 

Ak Parti Taraftarı, TRT Yönetim Kurulu üyesi ve Sabah Yazarı, Hilal Kaplan: "Türk bayrağının adı değişsin!" (A Haber, Her Yöne 80 dk programı. & Cumhuriyet, "Türk Bayrağı'nın ismi değişsin diyen Hilal Kaplan'dan Bahçeli güzellemeleri", 28 Ocak 2017.)

Türkiye Başkanı, Akp'nin Kurucu Genel Başkanı, Recep Tayyip Erdoğan:

"Türkçülük bölücüktür.." (Sputniknews, "Bahçeli'den Erdoğan'a 'Türkçülük bölücülüktür' yanıtı", 19 Ekim 2017.) 

"Bu millet imanlı çılgın Türkler!" (NTV , "Erdoğan: Bu millet İmanlı Çılgın Türkler", 10 Ağustos 2016.) 

"Türk Milliyetçiliğini ayaklarının altına almış bir iktidarız.."  (Hürriyet, "Erdoğan: Milliyetçilik ayak altında", 18 Şubat 2013.)

"Bu milletin en büyük andı İstiklal Marşı'mızdır. İstiklal Marşı dışında bir ant tanımıyoruz, tanımayacağız. Türküm ben ama şunu söyleyeyim ben Türkçü değilim. O başka bir şey o başka bir şey. Irkçılık bizim dinimizde yasaklanmıştır." (Cumhuriyet, "Erdoğan'dan Bahçeli'ye: Herkes kendi yoluna", 23 Ekim 2018.)

Bunun gibi pek çok örnek var.. 

***

Açlık..

"Çok şükür, bugün artık açlıktan ziyade açgözlülük var. (..) Siyasi bir söylem olarak açlık Türkiye'nin bugünkü koşullarında inandırıcı gelmiyor." (HalkTV, "Açlık inandırıcı gelmiyor diyen Alev Alatlı sosyal medyanın gündeminde", 06 Eylül 2021.)

"Uzun süre aç kalmak ömrü uzatıyor." (A Haber)

"Aç kalmak ömrü uzatıyor." (CNN Türk, 05 Ekim 2018.)

Cem Küçük: "Türkiye'de açlık yok." (Yeniçağ Gazetesi, "Cem Küçük'ten tepki çeken ifadeler: Türkiye'de açlık yok", 9 Ekim 2021.)

Esnaf: "Evimize ekmek götüremiyoruz.", 

R. Tayyip Erdoğan: "Bu bana çok abartılı geldi." (Kendi sesinden; Evrensel, "Ekmek götüremeyen diye bir şey var mı Türkiye'de?", 28 Ekim 2020.)

***

Kutuplaştırmalar...

Ateist, Deist, Zerdüşt, Alevi, LGBT, Solcu.. 

Türk Muhacirler: Bulgar, Selanik Muhacirleri..

R. Tayyip Erdoğan: "O solculara rağmen, o ateistlere rağmen. Bunlar ateist, bunlar terörist." (T24, "Kimlere rağmen o solculara rağmen, o ateistlere rağmen. Bunlar ateist, bunlar terörist.", 28 Şubat 2014.)

R. Tayyip Erdoğan: Erdoğan: "Bunlar ateist, bunlar Zerdüşt.." (Cumhuriyet, "Erdoğan: Bunlar ateist, bunlar zerdüşt...", 28 Mayıs 2016.)

"Boğaziçi eylemlerini hatırlatan Soylu, "Barınamıyoruz" protestoları üzerine de "Sol marjinal grupları" suçladı. Soylu, gözaltılara ilişkin "LGBTİ"yi de örgüt sayarak, 8 örgütün eylemlerle ilişkili olduğunu öne sürdü." (Cumhuriyet, 28 Eylül 2021.)

Alevi Bektaşi Federasyonu: "Bu iftar davetine katılmayacağız çünkü; Daveti yapan Erdoğan, Alevilerin haklarını çalan, cemevine hakaret eden, katillerin affına, Sivas katliamı gibi bir insanlık davasının zamanaşımına “hayırlı olsun” diyen, Aleviler başta olmak üzere kendilerine benzemeyen herkkesi fişleyen, Alevilere “Yuh” çektiren, Alevi katillerini seçim meydanlarında öven birisidir..

Davete katılmayacağız çünkü; AKP'nin de kendisinin de partisinin de Alevi düşmanlığı açıktır, nettir, planlıdır..." (Sözcü, "Alevilerden Erdoğan’a tokat gibi yanıt", 21 Temmuz 2014.)

Soru: "Alevilerle evlenilir mi?

Diyanet İşleri Başkanlığı: "Müslüman olmayanla evlenilmez. [Alevilerle evlenilmez]" (T24, 4 Ocak 2016.)

"AKP yönetimi, Türk’e takmış. Türk olan ne varsa aşağılamak, dışlamak, toplum dışına atmak sevdasındalar.

Bu iş için terörle mücadele gibi doğru bir işi bile çarpıtarak Türk’ü dışlamak, kötülemek, unutturmak peşindeler." (Rıza Zelyut, "Terör diyerek Türklükle mücadele", Aydınlık, 8 Şubat 2018.)

AKP Başiskele İlçe Yöneticisi, Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı, Süleyman Özkaraaslan: "1989’da gelen Bulgar, 1950’de gelen Selanik Dönmelerini,  Suriyelilerle beraber gönderelim var mısınız çomarlar?" (İzgazete, 17 Temmuz 2019.)



(Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kadir Mısıroğlu ziyareti)

Cumhurbaşkanı, Kemalistlere ve Atatürk'e ağır hakaretler eden Mısıroğlunu ziyaret etmiştir. Öyle ki Alevilere karşı, Karbelaya karşı tavrı konuşmalarından bilinmektedir. 

Mısıroğlu: 

İstiklal Marşı yazarımız, Mehmet Akif Ersoy'a küfür etmiştir. 

Kudüs Fatihi, Selahattin Eyyubi'ye: Allah belanı versin, ş*refsiz, şişirilmiş kahraman.

Bir konuşmasında: "Keşke Yunan Galip gelseydi." demiştir.. Bizzat ses kayıtları bulunmakla beraber zaten gündem olmuştur.. 

***

Cinsellik..

Ensar Vakfı’nda 45 çocuk tecavüze uğradıktan sonra, Aile Bakanı Sema Ramazanoğlu: "Bir kereden bir şey olmaz!" (Video)

Diyanet İşleri Başkanlığı: "Evlenme niyeti olan çiftler birbirlerinin mahrem yerlerine fikir verecek ölçüde bakabilir."  (Cumhuriyet, 29 Mart 2020.)

Soru: "Baldızıyla zina eden kişinin hanımı boş olur mu?"

Diyanet İşleri Başkanlığı: "Zina büyük günahlardan olmakla beraber eşlerden birinin zina etmesi, nikâhlarına zarar vermez." (Cumhuriyet, 21 Ekim 2021.)

Diyanet İşleri Başkanlığı: "Babanın öz kızına şehvet duyması haram değil!" (BBC, 3 Ocak 2018.)

Sedat Peker'in karısının "İç çamaşırını aratan" Soylu: "Karısının iç çamaşırına sığınan edepsiz." (Haberler, 20 Mayıs 2021)

***

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

"Onların doları varsa bizim de Allah'ımız var." (Cumhuriyet, 10 Ağustos 2018.)

"İslam'ın güncellenmesi gerekiyor." (HaberTürk, 8 Mart 2018.)

 "İstiklal Marşı yeniden bestelensin." (Evrensel, 15 Mart 2018.)

"Şehitler tepesi boş kalmayacak..." (NTV, 4 Mart 2020.)

"Hristiyan dünyası ile İslam dünyasının birbirine yaklaşımı Haçlı Seferleri ile başladı. Bu karşılaşmalar yanlış anlamalara, kutuplaşmalara bir bahane olarak görülmüştür. Bugün Haçlı Seferlerinin bir başka boyutlarını görmek ve değerlendirmek durumundayız. Haçlı Seferleri iki kültür, medeniyet ve dinin karşı karşıya gelmekten ziyade birbirinden etkilenmek sonucunu da doğurmuştur.." (Milli Gazete, 18 Mart 2019.)

Cmhurbaşkanı’nın savunma başdanışmanı, Adnan Tanrıverdi: "(Türkiye'nin) Resmi dili Arapça olsun.." (Sözcü, 10 Ocak 2020.)

***

Konuşacak çok şey var. Konuşacak, yazacak yok. Korku İmparatorluğu Çerilerinin hançeri boğazımız da.. 

- Burak Yabgu (24 Ekim 2021.)





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yıldırım Beyazıd ve Emir Timurlenk Savaşı

YILDIRIM BEYAZID VE EMİR TİMUR LENK SAVAŞI Ankara Savaşı (28 Temmuz 1402) Cengiz Han'ın vârisi olma iddiası ile çıkan Emir Timur. Beyazı'dın egemen olmasını kabul etmiyor. Onu küçümsüyor. Timur'un tahtını ele geçirmek için isyan başlatan   ve Timur Hindistan seferinden gelince bizzat kendisi tarafından kovulan Diyarbakır Beyi İlhan Ahmet Celâyir, Osmanlı'ya sığınmıştı. Epey Timur ve Beyazıd'ın arası gergindi. Fakat Timur kendi ırkından, dininden olan Osmanlı’ya saldırmak istemiyordu.   Timur’a tabî olan Mutahharten’ın ailesini Bursa’ya esir olarak gönderen Beyazid ile Timur’un arası açılmıştı.   “ Timur, kendisini sadece dünya üzerinde ulaşabileceği yere kadar hırsını doyurmak için Allah tarafından gönderilen “Allah’ın kulu” olarak değil, Türk halkının da gerçek ve tek temsilcisi olarak görüyordu. Yörüklerin bol paçalı şalvarları içinde, başında yüksek keçe başlığı ile tam bir Türk gibi giyinirdi.. Sarayı’nda sadece Türkçe konuşulur ve Türkçe yazı yazılır

Atsız'ın Atatürk, Kemalizm ve Cumhuriyet Düşmanlığı

  Atsız'ın; Atatürk, Kemalizm ve Cumhuriyet Düşmanlığı. "Başkumandan Mustafa Kemal’i tebcil ederim fakat Reis-i Cumhur  Atatürk’ü beğenmeye de sevmeye de mecbur değilim." (1) CHP'de boş kavga var diyen bir çok Atsız taraftarları, aslında Mustafa Kemal ve Atatürk'ü ayıran Atsızı niye göz ardı ederler?  Atsız Kemalist düşmanı olmak bir yana, Atatürk düşmanıdır. Devrim düşmanıdır. Sözlerine bakınız: "Bu millet, tutsak Türkleri kurtararak en büyük Türkiye'yi (yani Turanı) kurmak için de sınırlara koşabilir. Fakat onların Kemalist prensipleri için kılını bile kıpırdatmaz. Hatta Kemalizm'in çığırtkanları bile Kemalizm uğruna ölmez." (2) Kemâlistleri ve Atatürk'ü "dönme, mason" olduğunu belirtiyor: "Irkçılığın aleyhinde bulunanlar Türkçülüğün düşmanı olan dönmelerle, masonlar ve Halk Partililer yani Kemalistlerden ibarettir." (3) "Çünkü Kemalizm de dönme ve devşirme olmak kabahat değildir. Fakat Kemalizm yapmak isterken mi

Kürtler ve Medler

KÜRTLER VE MEDLER Kürt Tarihçilerin çoğu kendini Medlere dayandırır. Kürt dilinin gelişmesinde Medlerin rol oynadığını söylerler. (Minorsky - Kürtler, İslam Ansiklopedisi, VI. cilt, s. 1089-1114) Ve Medlerin torunlarıdır. (Amir Hassanpour - Kürdistanda Milliyetçilik ve Dil; s. 120.) » Kürtlerin tek kurduğu ulusal devlet olarak Medler İmparatorluğunu kabul ederler. (Wadie Jwaideh - Kürt Miliyetçiliğinin Tarihi , Kökenleri ve Gelişimi, s. 17.) » Ve bazı Kürt Tarihçilerde şöyle savunur: “bütün tarih boyunca Medleri Kürtlerden ayrı gösterecek bir hadise bulamazsınız.." (Zinnar Silopi - Doza Kurdistan; s. 9.) » Medler proto-Kürt’tür. (Philip Kreyenbroek & Christine Allison - Kürt Kimliği ve Kültürü, s. 25.) » “Dolaylı değil doğrudan Kürtlerin Medlerle bağlantıları vardır.” (Ali Hüseyin Kerim - Balkan Yarımadasında Kürtler, s. 49.) Medlerin İmparatorluğunu yıkan, Perslerdi. (William Aegleton - Mehabad Kürt Cumhuriyeti; s. 18.) Ve şunu söylemektedirler: Medler yıkıldık