Ana içeriğe atla

FPS.php

    

FPS.php

Yıllarca dinsizleri, her şekil de suçladılar. Terörist diye de suçladılar. Öyle mi peki? Hayır.

Gerçekten dinsizlerin içerisin de terörist grubu var, bu normal çünkü dincilerin içinde de var. 

Fakat şunu belirtmeyelim ki: Dinsiz ve Dinlilerin ortak buluştukları noktalar var. Atatürk düşmanlığı. Şöyle anlatmak gerekirse: Atatürk Düşmanlığı > Türk Düşmanlığı > Vatan Hainliği demektir. Bu böyle denklem doğrudur. 

Fakat her dinsiz ve dindar terörist değildir. Bu algıdır. 

***

Benim için şöyle bir denklem söz konusu: 

a- Cahil bırakılmış Müslüman Halk

b- Dinci, Dindar, Siyasal İslamcı, Radikal İslamcı kesim. 

c- Kendini aydın olarak söyleyip İslamı savunmaya çalışıp, saman altından su yürüten kişiler.

İşte bunlar böyle sürüp gidiyor. b ve c grubu, a grubunu kandırıyor. Çünkü bu grup genellikle halkı cahil bırakarak yönetiyor. Şöyle düşünün: siz bir cahilsiniz ve altın bozduracaksınız, altının gramı olsun fiyatı olsun bilmiyorsunuz farz edelim siz, okuma-yazma da bilmiyorsunuz, ne yapacaksınız? O ne diyorsa, o.. 

Halk cahil kalabilir ama o halkı savunacak her zaman bir kahraman çıkar. Çokta vardır. Bu dinle hesaplaşma değil. Birilerinin dini kullanarak milletle-devletle hesaplaşması. 

Anadan çıkan, anayı kandırma meselesi gibi: Halktan çıkan halkı kandırmaya çalışıyor. Buna ne diyelim: Nankörlük. 

***

GİG TV gibi bir kanal bulamazsınız. Çünkü bir ülküye baş koymuş, İslam dinin Millete yaptığı etkileri anlatan vatan sever bir adam. Her türlü Terör örgütü karşıtı, iyi bir anlatıcı ve sorgulayıcı biri. He yani bir çok kanal gibi olmayabilir ama bir ateist olarak gönlümüz de taht kurmuş biri. 

İslamın her şeyini anlatırken en uç noktaları da kaçırmayan birisi. Türklüğü de konuşmalarından anladığım kadarı ile savunan biri. Ülkemizin ateistti, her dinsizi böyle olsa keşke.

Bir eleştirisi var: "Bu ülkenin ateistti, ateist değil, teröristlerle geziyor" diyor. Ne kadar haklı. Ama GİG TV yani gerçek adı ile İbrahim Atabey gibi biri daha gelmez. Sorgulayıcı tavrını takdir ediyorum. Ateizmi "Vatan millet yok yalan" diyenlerden değil, gerçekten vatan sever olan GİG TV ile öğrenin. Hangi ateist kanal çıkıpta islamı böylece eleştirip, Kuranı yırtmıştır? GİG TV'ye çok şey borçluyuz. 

***

Bu yazım daha çok siyasal islamla ile ilgili. Fakat yazacağım çok şey olmasına rağmen yazamıyoruz. Sadece imalı konuşmakla yetiniyoruz. Bir doğa da ki hayvan kadar bile özgür değiliz. Değiliz ve değiliz.

Çünkü Siyasal İslam o kadar korkutucu boyuta vardı ki, insan konuşmaktan, yazmaktan korkar oldu. Özgürlüğümüz böylece kafamız kesilmesin diye kısıtlanarak yazılmamaya ikna edildi.

 

Burak Yabgu (28 Ekim 2021)

rank.exe ➡️ ⬛️⬛️⬛️⬛️⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️⬜️

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yıldırım Beyazıd ve Emir Timurlenk Savaşı

YILDIRIM BEYAZID VE EMİR TİMUR LENK SAVAŞI Ankara Savaşı (28 Temmuz 1402) Cengiz Han'ın vârisi olma iddiası ile çıkan Emir Timur. Beyazı'dın egemen olmasını kabul etmiyor. Onu küçümsüyor. Timur'un tahtını ele geçirmek için isyan başlatan   ve Timur Hindistan seferinden gelince bizzat kendisi tarafından kovulan Diyarbakır Beyi İlhan Ahmet Celâyir, Osmanlı'ya sığınmıştı. Epey Timur ve Beyazıd'ın arası gergindi. Fakat Timur kendi ırkından, dininden olan Osmanlı’ya saldırmak istemiyordu.   Timur’a tabî olan Mutahharten’ın ailesini Bursa’ya esir olarak gönderen Beyazid ile Timur’un arası açılmıştı.   “ Timur, kendisini sadece dünya üzerinde ulaşabileceği yere kadar hırsını doyurmak için Allah tarafından gönderilen “Allah’ın kulu” olarak değil, Türk halkının da gerçek ve tek temsilcisi olarak görüyordu. Yörüklerin bol paçalı şalvarları içinde, başında yüksek keçe başlığı ile tam bir Türk gibi giyinirdi.. Sarayı’nda sadece Türkçe konuşulur ve Türkçe yazı yazılır

Atsız'ın Atatürk, Kemalizm ve Cumhuriyet Düşmanlığı

  Atsız'ın; Atatürk, Kemalizm ve Cumhuriyet Düşmanlığı. "Başkumandan Mustafa Kemal’i tebcil ederim fakat Reis-i Cumhur  Atatürk’ü beğenmeye de sevmeye de mecbur değilim." (1) CHP'de boş kavga var diyen bir çok Atsız taraftarları, aslında Mustafa Kemal ve Atatürk'ü ayıran Atsızı niye göz ardı ederler?  Atsız Kemalist düşmanı olmak bir yana, Atatürk düşmanıdır. Devrim düşmanıdır. Sözlerine bakınız: "Bu millet, tutsak Türkleri kurtararak en büyük Türkiye'yi (yani Turanı) kurmak için de sınırlara koşabilir. Fakat onların Kemalist prensipleri için kılını bile kıpırdatmaz. Hatta Kemalizm'in çığırtkanları bile Kemalizm uğruna ölmez." (2) Kemâlistleri ve Atatürk'ü "dönme, mason" olduğunu belirtiyor: "Irkçılığın aleyhinde bulunanlar Türkçülüğün düşmanı olan dönmelerle, masonlar ve Halk Partililer yani Kemalistlerden ibarettir." (3) "Çünkü Kemalizm de dönme ve devşirme olmak kabahat değildir. Fakat Kemalizm yapmak isterken mi

Kürtler ve Medler

KÜRTLER VE MEDLER Kürt Tarihçilerin çoğu kendini Medlere dayandırır. Kürt dilinin gelişmesinde Medlerin rol oynadığını söylerler. (Minorsky - Kürtler, İslam Ansiklopedisi, VI. cilt, s. 1089-1114) Ve Medlerin torunlarıdır. (Amir Hassanpour - Kürdistanda Milliyetçilik ve Dil; s. 120.) » Kürtlerin tek kurduğu ulusal devlet olarak Medler İmparatorluğunu kabul ederler. (Wadie Jwaideh - Kürt Miliyetçiliğinin Tarihi , Kökenleri ve Gelişimi, s. 17.) » Ve bazı Kürt Tarihçilerde şöyle savunur: “bütün tarih boyunca Medleri Kürtlerden ayrı gösterecek bir hadise bulamazsınız.." (Zinnar Silopi - Doza Kurdistan; s. 9.) » Medler proto-Kürt’tür. (Philip Kreyenbroek & Christine Allison - Kürt Kimliği ve Kültürü, s. 25.) » “Dolaylı değil doğrudan Kürtlerin Medlerle bağlantıları vardır.” (Ali Hüseyin Kerim - Balkan Yarımadasında Kürtler, s. 49.) Medlerin İmparatorluğunu yıkan, Perslerdi. (William Aegleton - Mehabad Kürt Cumhuriyeti; s. 18.) Ve şunu söylemektedirler: Medler yıkıldık