Ana içeriğe atla

Einstein Türk mü? Aşkenaz Yahudileri..

  

Einstein Türk mü? Aşkenaz Yahudileri..

Diyeceksiniz ki "Einstein Türk olabilir mi?", "Bu bir hayal, uydurma, faşist-ırkçı yönetimin dayatmaları, Irkçı Türklerin Kafatasçıların fikri, iddiası bu" diyecekler. Onlar kendileri, faşisttir. Kafatasçıdır. 

Einstein herhalde Türk olduğunu bilmiyordu? Einstein'ın Türk olması neyi değiştirecek? Hiç bir şeyi.. Çünkü O Türk olsa da, olmasa da biz onu teorisinden tanıyacağız.

Hazar Yahudileri deyince hemen "Onlar yahudi, biz müslümanız, bizi ilgilendirmez" diyenler var. Fakat onların soyu Türktü. Şimdi Türkiye'de bir algı var, "Yahudiler kötü, Yahudilik kötü" diye, işte biz de bundan dolayı bu konuyu konuşamıyoruz, sırf hain damgası yeriz diye, Türk Tarihini konuşamıyoruz. Çünkü Arabın putu, şanlı Türk tarihinden daha önemlidir. Fakat şöyle bir sorun var, inandıkları dinin kutsal kitabında; Kur'ân'da, Yahudiler üstün ırktır: 

"Ey İsrailoğulları! Size verdiğim nimetimi ve sizi cümle aleme üstün kıldığımı hatırlayın." Bakara / 47, 122, Duhân / 32.

"Andolsun ki biz, İsrailoğullarına Kitap, hüküm ve peygamberlik verdik. Onları güzel rızıklarla besledik ve onları dünyalara üstün kıldık."  Câsiye / 16.

Gelgelelim konumuza, Arthur Koestler adlı yazardır, "Aşkenaz Yahudileri"nin Türk olduğunu söylüyor fakat ilginçtir, kendisi de Aşkenaz Yahudisidir. Öyle ki, bu tezi savunanların zaten çoğu Yahudi kökenli kişilerdir. 

"Kevin Alan Brook’a göre Aşkenazik kökeni, Roma döneminde Ortadoğu’dan gelen Kırım Yahudileri, Asya ve Avrupa içlerinden Doğu Avrupa’ya kaçanlar ve Hazar, Alan ve Slav dönmeleri oluşturmuştu..

İsrail doğumlu, Teksas Houston Üniversitesinde doktora, Maryland-Johns Hopkins Universitesinde doktora sonrası araştırmalar yapmış, İngiltere Sheffield Üniversitesinde öğretim üyesi olan Yahudi Genetik bilimci Dr. Eran Elhaik 2012 yılında Sheffield Üniversitesinde yaptığı Bilim dünyasında büyük yankı uyandıran bir araştırmada Aşkenaz Yahudilerinin asıl kökeninin, Miladi takvim başlangıcına yakın bir dönemde Hazar bölgesine yerleşen Türk boyları olduğunu ortaya koydu. 

“Genome Biology and Evolution” adlı dergide “Avrupa Yahudilerinin Soyunun Kayıp Halkası: Ren ve Hazar Hipotezlerinin Karşılaştırılması” başlıklı çalışmasını yayımlayan Eran Elhaik, 8’i Yahudi, 74’ü Yahudi olmayan gruplardan gelen bin 287 kişinin gen analizini coğrafi ve tarihsel göç yolları açısından değerlendirdi. Araştırmada Eski Yahudileri Filistin Yahudileri,  Doğu Akdeniz – Sami kökenli olmayan göçmenleri Dürziler, Hazarları ise  Ermenice ve Gürcüce ile ilgisiz Türk lehçesi konuşan Kafkas Ermeni ve Gürcüleri temsil etti." (alıntı)

Aşkenaz Yahudilerinin kullandığı dil bu gün İsrail'in kullandığı resmi dildir. Yahudiliğin en büyük ve kalabalık koludur. Herzl, Kafka, Einstein gibi ünlüler de Aşkenaz yahudisidir. 

Ünlü İsrail Tarihçisi, Abraham Polak, 1944’te “Yahudi kökenlerimiz yerine Türk ve Moğol bir soy keşfettiğimizde, niçin bunca sevinç ve gurur duymamız gerektiğini anlamıyorum.” (odaTV)

Bakalım:

"Koestler Aşkenaze olmayan Yahudilerin gerçekten de Yahudiye soyundan gelip gelmedikleri ve Hazarların din değiştirmesinin Yahudi tarihinde istisnai bir olay olup olmadığı sorusu karşısında tereddüt ediyordu; 1970'1i yıllarda hala kendine bu soruyu soruyordu. O dönemde ırkçılığa ve Antisemitizm'e karşı mücadelenin hangi noktada Siyonizmin egemen imgelemine zararlı olabileceğini gerçekten düşünmemişti." (Şlomo Sand - Yahudi Halkı Nasıl İcad Edildi, s. 294.)


"Brook’a göre Aşkenazik kökeni, Roma döneminde Ortadoğu’dan gelen Kırım Yahudileri, Asya ve Avrupa içlerinden Doğu Avrupa’ya kaçanlar ve Hazar, Alan ve Slav dönmeleri oluşturmuştu..

Kaynaklara dayanarak yapılan tahminlere göre Hazar kökenli Yahudiler Ukrayna Yahudileri’nin %60’ını, tüm Aşkenazlar’ın da %25’ini oluşturdu.." (Kevin Alan Brook, alıntı)

"Hazarlar Yahudilerle karşılıklı evlilikler yaparak Yahudi ve Türk dünyalarının bir sentezini yaratmışlardı." - Kevin A. B. diyor.. Bu gün İsrail'i kuranlar yarım Türktür. 

Ne olursa olsun Yahudiliği kurtaran yine Türklerdir ve Hazarlar Yahudiler ile karışarak, bir Türk-Yahudi sentezi yarattılar, yani Yahudiler yarım Türktür. Belki de tam Türklerdir? 

Öyle ki bütün dünya Yahudileri katlederken yine Osmanlı Türkleri Yahudilere kapılarını açmıştır. Türkler ile Yahudiler arasında doğrudan doğruya bir bağlantı vardır. 

Fakat bu gün bu bağlantı ne kadar kuvvetli bilemiyoruz çünkü güçlü araştırmacıların yetersizliği bu bağlamda bizi kararsızlığa itiyor. Fakat yeni araştırmalar gösterecek ki Yahudiler Türktür.

"Ne istiyorsun İsrail'den? Niçin Yahudilere saldırmaya başladın?" diyor İzak; "Yok dünyayı bir avuç Yahudi Banker yönetiyormuş, yok Amerika'yı yönetenler Yahudilermiş! .. 'Euro-Oolar Savaşı' diye bir kitap yazmışsın, okudum; senin o Yahudi Bankerler diye saldırdıkların var ya, Türktür onlar Türk! Hepsi Hazar Türk kökenli Yahudilerdir. Kendi soydaşlarındır! Saldırdığın Yahudi Rothschildler de Türktür, Yahudi Morganlar da Türktür. Federal Reserve Bank'ın özel sahipleri dediklerin de Hazar Türk kökenli Yahudilerdir." (Cengiz Özakıncı - Derin Yahudi, s. 288.)

Kevin Alan Brook: "18. yy'ın ikinci yarısında Lehistan toprakları Rusya'ya ilhak edildiğinde, Leh-Litvan Yahudileri de Rus İmparatorluğu'na tabi oldular. Bu Yahudilerin dili Yiddiş olup Aşkenazim olarak biliniyorlardı (Yahudilerin Ortaçağ'da Almanya'yı adlandırmaları) ve çoğu tarihçi bunların kökenini (aynı zamanda dillerini) Ortaçağ'ın Rhineland Almanya'sına bağlamıştır. Ancak 19. yy'dan itibaren kimi tarihçiler ve kişibilimciler de Rusya Yahudilerinin çoğunlukla veya tamamen, kimi üyeleri 8. veya 9. yy'da Museviliğe geçen Türk Hazarlardan geldiğini öne sürmüşlerdir." der. (Kevin Alan Book & Çev. Osman Karatay - Avrupa Yahudilerinin Kökeni, s. 1)

Tarihçiler hemfikirken Aşkenazların Türk olduğuna dair, bizim başka söyleyecek bir şeyimiz yoktur, görüyorsunuz verdiğim tüm kaynakların hepsi yabancı olmakla beraber, çoğu Yahudi kökenliydi. 

Einstein'a bakalım: İnternette rastladığım bir bilgiye göre: Ord. Prof. Dr. Reha Oğuz Türkkan, Einstein'ın Türk olduğunu söylemiş, fakat neye dayanarak? O'da mı yoksa Aşkenazların Türk olduğunu düşünüyordu. Öyle ki şöyle demiş: "Biz Asyalıyız." (Einstein ile ilk görüşen bilim adamı olan Prof. Dr. Kerim Erim ise Mühendis Mektebi Mecmuası'nda, Sayı 42, Kasım 1930, İstanbul.)

Yani Hitler'in katlettiği Yahudiler "Türk" ve ya "Yarım Türk" kişiler, gerçi "Yarım Türk" demek doğru olmaz ama sonuçta damarlarında Türk kanı dolaşıyor.

Zaten Karaim Yahudileri yine de Yahudilerin bir bölümünü oluşturuyor yani geriye kalanlar safarid Yahudileri oluyor.. 

Eğer "Aşkenaz"lar Türk ise, Einstein ve Kafka, Herzl, bir çok Yahudi bilim insanı ve iş insanları, politikacılar hatta İsrail'i kuranlar bile Türk olacaktır. Fakat muhakkak ki Aşkenazların damarlarında Türk kanı dolaşıyordu. Einstein ve Kafka ile Herzl'in damarlarında var mıydı?

- Burak Yabgu (24 Kasım 2021, 00:40.)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yıldırım Beyazıd ve Emir Timurlenk Savaşı

YILDIRIM BEYAZID VE EMİR TİMUR LENK SAVAŞI Ankara Savaşı (28 Temmuz 1402) Cengiz Han'ın vârisi olma iddiası ile çıkan Emir Timur. Beyazı'dın egemen olmasını kabul etmiyor. Onu küçümsüyor. Timur'un tahtını ele geçirmek için isyan başlatan   ve Timur Hindistan seferinden gelince bizzat kendisi tarafından kovulan Diyarbakır Beyi İlhan Ahmet Celâyir, Osmanlı'ya sığınmıştı. Epey Timur ve Beyazıd'ın arası gergindi. Fakat Timur kendi ırkından, dininden olan Osmanlı’ya saldırmak istemiyordu.   Timur’a tabî olan Mutahharten’ın ailesini Bursa’ya esir olarak gönderen Beyazid ile Timur’un arası açılmıştı.   “ Timur, kendisini sadece dünya üzerinde ulaşabileceği yere kadar hırsını doyurmak için Allah tarafından gönderilen “Allah’ın kulu” olarak değil, Türk halkının da gerçek ve tek temsilcisi olarak görüyordu. Yörüklerin bol paçalı şalvarları içinde, başında yüksek keçe başlığı ile tam bir Türk gibi giyinirdi.. Sarayı’nda sadece Türkçe konuşulur ve Türkçe yazı yazılır

Atsız'ın Atatürk, Kemalizm ve Cumhuriyet Düşmanlığı

  Atsız'ın; Atatürk, Kemalizm ve Cumhuriyet Düşmanlığı. "Başkumandan Mustafa Kemal’i tebcil ederim fakat Reis-i Cumhur  Atatürk’ü beğenmeye de sevmeye de mecbur değilim." (1) CHP'de boş kavga var diyen bir çok Atsız taraftarları, aslında Mustafa Kemal ve Atatürk'ü ayıran Atsızı niye göz ardı ederler?  Atsız Kemalist düşmanı olmak bir yana, Atatürk düşmanıdır. Devrim düşmanıdır. Sözlerine bakınız: "Bu millet, tutsak Türkleri kurtararak en büyük Türkiye'yi (yani Turanı) kurmak için de sınırlara koşabilir. Fakat onların Kemalist prensipleri için kılını bile kıpırdatmaz. Hatta Kemalizm'in çığırtkanları bile Kemalizm uğruna ölmez." (2) Kemâlistleri ve Atatürk'ü "dönme, mason" olduğunu belirtiyor: "Irkçılığın aleyhinde bulunanlar Türkçülüğün düşmanı olan dönmelerle, masonlar ve Halk Partililer yani Kemalistlerden ibarettir." (3) "Çünkü Kemalizm de dönme ve devşirme olmak kabahat değildir. Fakat Kemalizm yapmak isterken mi

Kürtler ve Medler

KÜRTLER VE MEDLER Kürt Tarihçilerin çoğu kendini Medlere dayandırır. Kürt dilinin gelişmesinde Medlerin rol oynadığını söylerler. (Minorsky - Kürtler, İslam Ansiklopedisi, VI. cilt, s. 1089-1114) Ve Medlerin torunlarıdır. (Amir Hassanpour - Kürdistanda Milliyetçilik ve Dil; s. 120.) » Kürtlerin tek kurduğu ulusal devlet olarak Medler İmparatorluğunu kabul ederler. (Wadie Jwaideh - Kürt Miliyetçiliğinin Tarihi , Kökenleri ve Gelişimi, s. 17.) » Ve bazı Kürt Tarihçilerde şöyle savunur: “bütün tarih boyunca Medleri Kürtlerden ayrı gösterecek bir hadise bulamazsınız.." (Zinnar Silopi - Doza Kurdistan; s. 9.) » Medler proto-Kürt’tür. (Philip Kreyenbroek & Christine Allison - Kürt Kimliği ve Kültürü, s. 25.) » “Dolaylı değil doğrudan Kürtlerin Medlerle bağlantıları vardır.” (Ali Hüseyin Kerim - Balkan Yarımadasında Kürtler, s. 49.) Medlerin İmparatorluğunu yıkan, Perslerdi. (William Aegleton - Mehabad Kürt Cumhuriyeti; s. 18.) Ve şunu söylemektedirler: Medler yıkıldık