Ana içeriğe atla

Yazarların Fahişleri

  

Yazarların Fahişleri

Yazarların Fahişleri, derken aslına neyi kastettiğimi göreceksiniz. Meral Akşener: Twitter'dan, Atsız'ı  andı. Bunun üstüne bir çok Akşener düşmanı, ve Akşener sevicileri: bu konuyu tartıştılar. Gerçi, Atsızcılar bu konuya yine hayalperestliklerinle bakıyorlar ve şöyle yorum getiriyorlar "Atsızcı kesimin sempatisini kazanmak için anıyor.


Meral Akşener, Atsız'ı anıyor. (Link)

Meral Akşener'in 11 Aralıkta 2021 tarihli Atsız'ı anmasından 2 gün sonra Hilal Kaplan, "Nihal Atsız, Demirtaş’la kahvaltı eder miydi?" yazısını yayınladı. Yazısı tamamen Akşener'i taraflı şekilde hedef almasına rağmen iyi bir yazıdır fakat kendisini de aynı yazının bir gün sonrası (yani 14 Aralık 2021'de) Selcan Taşçı, "Atsız iyi ki yaşamadı!" adlı yazısını yayınladı. Yazısında Hilal Kaplan'ı hedef aldı.

Yazılarında Hilal Kaplan açıkça Sayın Meral Akşener'i hedef alıp Demirtaş üzerinden eleştiriyor ve Atsız'dan örnek verip ona "Nihal Atsız, Demirtaş’la kahvaltı eder miydi?" diyordu.Selcan Taşçı ise yazısında Hilal Kaplan'ı açıkça "eski Fetöcülerden" ve Öcalan ve Demirtaş'ın görüşlerine destek vermekle ve Ermeni Soykırımına destek vermekle itham etmiştir. Bir çok konuya değinmiştir. Bende Atsızla ilgili değinmek istiyorum. 

Sayın Akşener'in bu paylaşımı, muhafazakar ve Kürt seçmenlerinden tepki topladı. Çünkü Atsız, Nazi kafasında bir ırkçı tüm ırkları aşağı görüp Türk ırkını yücelten, aşağılayan biri. Bu da diğer seçmenleri olumsuz etkiledi. Gerçi Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya'nın açılış konuşmasında Atsız'ı şöyle nitelemiş: "Bir başka tarihçi ve şair Nihal Atsız’a, “Dünyaya bir daha gelseniz, ne olmak isterdiniz?” diye sorulduğunda, cevabı “Ayasofya’ya imam olmak isterdim.” olmuştur." fakat anmamıştır.

Fakat Akşener, Milliyetçi tabanlı olduğu için Atsız'ı anması normal bir şey. Fakat Atsız normal mi? Bunu sormak lazım. Akşener Atatürkçü olduğunu söylüyor fakat; Atsız Kemalizm, düşmanıdır. Bu yüzden Atsızcı'dan, Atatürkçü olamaz. 

Atsız kendisi ırkçı olmasına rağmen, ırkları sevmemesine rağmen en büyük Türkçü dediği kendi manevi babası Rıza Nur, Arnavut asıllıydı ve Arnavut İsyanı çıkarmıştı. 

Mesela Atsız, Atatürk'ün devrimlerini eleştirir ve şöyle söyler: "Bu millet, tutsak Türkleri kurtararak en büyük Türkiye'yi (yani Turanı) kurmak için de sınırlara koşabilir. Fakat onların Kemalist prensipleri için kılını bile kıpırdatmaz. Hatta Kemalizm'in çığırtkanları bile Kemalizm uğruna ölmez." (Atsız, Makalaler, c.3, s. 93.) 

"Bizdeki padişahlığı yıkmış sözde Cumhuriyet ise, 14 Mayısa kadar kâhküllü Hitler'in naziliğinden daha zalim, daha müstebit(ve üstelik gayri meşru) bir rejimdi." (Orkun Dergisi, 1950.)

"Türkiye Cumhuriyeti 1950 Mayısında kurulmuştur. Ondan önceki 1923-1950 çağı gayrı meşru ve müstebit bir diktatörlük zamanıdır." (Orkun, Sayı: 9, 1 Aralık 1950.)

Yani Atsız Atatürk düşmanıdır. Zaten Atatürk düşmanı olanlar da Atsızın sözlerini destur gibi paylaşmaktadırlar. Ayrıca bu zatlar, Atsızın İslam düşmanı olduğunu bilmezler. Mesela Atsız: "Müslümanlığın ortaya çıkışını “sosyoloji bakımından Araplar’ın millet haline geçme savaşı" olarak görür." (TDV - İslam Ansiklopedisi, Atsız, İslam Birliği Kuruntusu, Ötüken, 17 Nisan 1964, Sayı: 4.) 

Mesela Hilal Kaplan bunu eleştiremedi mi? 

"Atsız, İslâm tarihinde adaletiyle meşhur Hz. Ömer hakkında, asılsızlığı sabit olduğu halde, İskenderiye Kütüphanesi’ni yaktırmış olduğu iftirasını benimser." (TDV - İslam Ansiklopedisi, Atsız.) 

Diğer yazılarına bakalım:

"Tanrı insan idraki dışındadır. Kur'an, Muhammed'in talimatıdır." (Yobazlık Bir Fikir Müstehasesidir - ÖTÜKEN, 1970, Sayı: 11 ) 

"Kur'an "âlemlerin sahibi olan Tanrı'ya hamdederim" diye başlamaktadır. Belli ki bu söz de Muhammed'indir."

"Yahudi krallarını peygamber diye Türk milletine telkin ederek milli mefahiri unutturmak suretiyle İsrailiyyatı hayat ve ahlak sistemi diye öne sürmek milli bir cinayettir."

"Fakat ey Türk Gençliği, sana soruyorum: Sen Arap Muhammedin mezarını artık bıraktıktan sonra senin Kâbe’n Çanakkale, Sakarya ve Dumlupınar değil midir?" (Çanakkale Savaşı - ATSIZ MECMUA, 1932, Sayı: 17) .

"İslamiyet ırk ve renk tanımazmış. Komünizm de tanımıyor."

"(Yobazlar) Soy soy insanların bir tek Âdem’le Havva dan türediklerine, Âdem’in 1050 yıl yaşadığına, Havva'nın her yıl biri erkek biri kız olmak üzere ikiz evlat doğurduğuna ve bu kardeşleri birbiriyle evlendirdiklerine inanırlar. Bir Sümer masalından çıkan tufan ve Nuh'un gemisi onlarca tarihi bir hakikattir. Hangi Teknik Üniversitesinden mezun olduğu belli olmayan Nuh'un yaptığı o pazarcı kayığına her cins hayvandan birer çiftin girip sığması ve 40 tufan gününde birbirine yemeden uslu uslu oturması da gerçektir vesaire... Şimdi bu kafadaki adamla bir fikir tartışması yapmaktaki trajediyi düşünün."

Madem Atsız haklı, her sözünü paylaşıyorsunuz, bunlar ne olacak? Irkçılığı, İslam Düşmanlığı ve nicesi..

Atsız ayrıca Türkmen Katliamcısı Ebusuud'u över göklere çıkarır. Anlayana!

Atsız'a göre "Cumhuriyet aşağılıktır." (Akkan Suver, Nihal Atsız, 1979, Su Yayınları, s. 63.) 

Atsız kendisine göre herkes kötü sadece kendisi iyidir.

Atsız kendi hocası Fuat Köprülü'ye ğayrı milli diyen biri. (Ötüken, 17 Temmuz 1965, Sayı: 19)

"Reşit Galip, amatör."(makaleler, c.2, s. 47.)

"Sadri Maksudî B.'e gelince onun da âlim değil." (makalaler, c2, s. 105.)

"Fakat Reha Oğuz'un en müthiş plânı, hazırladığı bir kanun tasarısı idi. Bu kanun gereğince melez Türk çocuklarının üç yaşından aşağı olanları idam olunacaktı." (Türkçülüğe Karşı Haçlı Seferi)

Atsız, sosyalizmi rededer. Fakat çoğu Türkçü, Akçura olmak üzere Sosyalizmi benimser. Mahmut Esat Bozkurt'da ırkçı olarak bu grubun içine katılabilir. Atsız'ın ruh hali araştırmalı ve bir resmi olarak "ruh hastası mı, değil mi?" bunu öğrenmeliyiz. 

Atsızcılar ayrıca, bir yandan Atatürk'ü vururken, gerçeklere ters düşüyorlar. Atatürkçülere ve Kemalistlere saldırıyorlar. Diğer taraf ise, bunlar cahil Atsızcılar ile Atatürkçüler, bunlar ise Atsızı övüyorlar, Atsızla Atatürk'ü yan yana koyuyorlar. Oysa Atsız sadece Edebiyatçı, Atatürk ise Osmanlı da ünlü bir subay, Kurtuluş savaşında Başkomutan, Mareşal ve Gazi, Halaskar.. Atsız'dan daha kültürlü ve hakikatperest. Atsız ise hayalperest biri. Hayal kuran ama hiç bir zaman gerçekleşmeyecek hayaller. 

En çok güldüren beni, Atsız için Atatürk düşmanı olanlar. Anlatmaya lüzum bile yok. Aklı olan düşünür. Atsızcı kitlesi de cahil, üstüne üslük yobazlar. Bu insanlar, Atsız'ın "Vahdettin vatan hain değil", "Vahdettin, Atatürk'e 40 bin altın verdi." yalanına kanarlar. Atsız onu dedi diye o doğru olacak diye bir şey yok. Ancak bu Atsız'ı Peygamber gibi göstermektedir.

Atsız ayrıca ırkçı olmakla beraber, gerçeğe uymayan bir ırkçılığı benimsemiştir. Ne yazık ki, büyük Türk düşünürleri arasında böyle birinin çıkması üzücüdür. Türkçüler Hakikatperesttir. 

Allah, Atsızcılara akıl versin.


Burak Yabgu (14 Aralık 2021)



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yıldırım Beyazıd ve Emir Timurlenk Savaşı

YILDIRIM BEYAZID VE EMİR TİMUR LENK SAVAŞI Ankara Savaşı (28 Temmuz 1402) Cengiz Han'ın vârisi olma iddiası ile çıkan Emir Timur. Beyazı'dın egemen olmasını kabul etmiyor. Onu küçümsüyor. Timur'un tahtını ele geçirmek için isyan başlatan   ve Timur Hindistan seferinden gelince bizzat kendisi tarafından kovulan Diyarbakır Beyi İlhan Ahmet Celâyir, Osmanlı'ya sığınmıştı. Epey Timur ve Beyazıd'ın arası gergindi. Fakat Timur kendi ırkından, dininden olan Osmanlı’ya saldırmak istemiyordu.   Timur’a tabî olan Mutahharten’ın ailesini Bursa’ya esir olarak gönderen Beyazid ile Timur’un arası açılmıştı.   “ Timur, kendisini sadece dünya üzerinde ulaşabileceği yere kadar hırsını doyurmak için Allah tarafından gönderilen “Allah’ın kulu” olarak değil, Türk halkının da gerçek ve tek temsilcisi olarak görüyordu. Yörüklerin bol paçalı şalvarları içinde, başında yüksek keçe başlığı ile tam bir Türk gibi giyinirdi.. Sarayı’nda sadece Türkçe konuşulur ve Türkçe yazı yazılır

Atsız'ın Atatürk, Kemalizm ve Cumhuriyet Düşmanlığı

  Atsız'ın; Atatürk, Kemalizm ve Cumhuriyet Düşmanlığı. "Başkumandan Mustafa Kemal’i tebcil ederim fakat Reis-i Cumhur  Atatürk’ü beğenmeye de sevmeye de mecbur değilim." (1) CHP'de boş kavga var diyen bir çok Atsız taraftarları, aslında Mustafa Kemal ve Atatürk'ü ayıran Atsızı niye göz ardı ederler?  Atsız Kemalist düşmanı olmak bir yana, Atatürk düşmanıdır. Devrim düşmanıdır. Sözlerine bakınız: "Bu millet, tutsak Türkleri kurtararak en büyük Türkiye'yi (yani Turanı) kurmak için de sınırlara koşabilir. Fakat onların Kemalist prensipleri için kılını bile kıpırdatmaz. Hatta Kemalizm'in çığırtkanları bile Kemalizm uğruna ölmez." (2) Kemâlistleri ve Atatürk'ü "dönme, mason" olduğunu belirtiyor: "Irkçılığın aleyhinde bulunanlar Türkçülüğün düşmanı olan dönmelerle, masonlar ve Halk Partililer yani Kemalistlerden ibarettir." (3) "Çünkü Kemalizm de dönme ve devşirme olmak kabahat değildir. Fakat Kemalizm yapmak isterken mi

Kürtler ve Medler

KÜRTLER VE MEDLER Kürt Tarihçilerin çoğu kendini Medlere dayandırır. Kürt dilinin gelişmesinde Medlerin rol oynadığını söylerler. (Minorsky - Kürtler, İslam Ansiklopedisi, VI. cilt, s. 1089-1114) Ve Medlerin torunlarıdır. (Amir Hassanpour - Kürdistanda Milliyetçilik ve Dil; s. 120.) » Kürtlerin tek kurduğu ulusal devlet olarak Medler İmparatorluğunu kabul ederler. (Wadie Jwaideh - Kürt Miliyetçiliğinin Tarihi , Kökenleri ve Gelişimi, s. 17.) » Ve bazı Kürt Tarihçilerde şöyle savunur: “bütün tarih boyunca Medleri Kürtlerden ayrı gösterecek bir hadise bulamazsınız.." (Zinnar Silopi - Doza Kurdistan; s. 9.) » Medler proto-Kürt’tür. (Philip Kreyenbroek & Christine Allison - Kürt Kimliği ve Kültürü, s. 25.) » “Dolaylı değil doğrudan Kürtlerin Medlerle bağlantıları vardır.” (Ali Hüseyin Kerim - Balkan Yarımadasında Kürtler, s. 49.) Medlerin İmparatorluğunu yıkan, Perslerdi. (William Aegleton - Mehabad Kürt Cumhuriyeti; s. 18.) Ve şunu söylemektedirler: Medler yıkıldık