Ana içeriğe atla

Askerîde Oruç

 

Askerîde Oruç

Daha önce ki, askerlikle ilgili paylaştığım anılarda ki komutanların nasıl egolu ve kendini beğenmiş olduğunu anlatmıştım.

Burada ise, oruç tutmayla ilgili şeyleri anlatacağım.

Oruç tutmak, askerî de zordur çünkü görevin vardır ve çok uyuyamazsın. Hemde nöbetçi isen 8 saat nöbetin olur.

Bu yüzden nöbet tutman zorlaşır.

Ama konu bu değil tabiî ki.

İsteyen oruç tutar, istemeyen tutmaz.

Buna kimse karışamaz.

***

Fakat askerî de ki kendini beğenmiş komutanlar, kendileri çok nâmâzlı ve niyazlılar ya! Askerlere işkence ederek, nâmâzlarının farzını kılıyorlar.

Durmadan, askerlere “Oruçlu musunuz?”, sonra “Niye tutmuyorsunuz?”, “hastalığım var tutamam” ya da “olmaz bu şartlarda tutamam” diyorsunuz, “hadi ordan!” diyorlar!

Siz müslüman olabilirsiniz, bundan bizene?

Tabiî komutana karşı çıkamıyoruz, çıkarsak hemen vatan haini, kâfir oluruz!

Hemde anayasa da kâfir, olmak yasal olduğu hâlde askerî de olamıyorsun.

Zorunlu askersin diye eziyorlar.

Bunu askere gitmiş herkes çok iyi bilir.

***

Durmadan gelip askerlerin, Müslümanlığını sorguluyorlar.

Yaşlı bir moruk vardı Sincan 2. Koruma Bölüğünde, nöbete gidecekken, bu kafasını nâmâzla bozan kürt komutan, durmadan bize din anlatıyordu.

Ama iş askere iyi davranmaya gelince, meselâ bu 0ç herkesi eziyordu.

Meselâ beni sessiz gördüğü için ezmeye çalıştığı zaman haddini dalga geçerek bildirmiştim.

Tabiî bunları anlatmamız kesinlikle yasakmış, üsteğmen diyor ki: “Eğer bunları anlatırsanız, dava açarım hakkınızda.”

Askerî faşizm buna denir işte.

***

Ayrıca bu nâmâz kılan yavşak, kendi takımdaki zorunlu askerleri istediği zaman takımdan düşürüp, bölüğe getirtip, özel şeyler sunuyordu. Onları istediği gibi izne gönderebiliyordu.

Ama bunu söylersen hemen vatan haini ve dışlanmış olursun!

***

Aklıma şey geldi.

Askerleri öyle hor görüyorlardı ki.

Bu üsteğmen ve dinle bozmuş başçavuş, askerlerin yediği demir tabletlerden yemeyip, plastik tabletlerden yiyorlardı. İğreniyorlardı resmen askerlerden.

***

Meselâ, mutfağa girdiğinde kendini çok beğenmiş ama hayatında bir şey olmamış, egolu, çirkin bu üsteğmen (karısı bile ondan üsttün vasıfta eziyor herhâlde onu) geldi ve böyle kendini beğenmiş tavırlarıyla “kenara git lan” dedi.

İşte askerî faşizm bundan ibaret, ben sadece gördüğümü ve duyduğumu, yaşadığımı yazarım.

Ama, milletin çocuğunu alıpta askerde, pkklı gibi işkence ederseniz buna elbette karşı çıkarım.

.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yıldırım Beyazıd ve Emir Timurlenk Savaşı

YILDIRIM BEYAZID VE EMİR TİMUR LENK SAVAŞI Ankara Savaşı (28 Temmuz 1402) Cengiz Han'ın vârisi olma iddiası ile çıkan Emir Timur. Beyazı'dın egemen olmasını kabul etmiyor. Onu küçümsüyor. Timur'un tahtını ele geçirmek için isyan başlatan   ve Timur Hindistan seferinden gelince bizzat kendisi tarafından kovulan Diyarbakır Beyi İlhan Ahmet Celâyir, Osmanlı'ya sığınmıştı. Epey Timur ve Beyazıd'ın arası gergindi. Fakat Timur kendi ırkından, dininden olan Osmanlı’ya saldırmak istemiyordu.   Timur’a tabî olan Mutahharten’ın ailesini Bursa’ya esir olarak gönderen Beyazid ile Timur’un arası açılmıştı.   “ Timur, kendisini sadece dünya üzerinde ulaşabileceği yere kadar hırsını doyurmak için Allah tarafından gönderilen “Allah’ın kulu” olarak değil, Türk halkının da gerçek ve tek temsilcisi olarak görüyordu. Yörüklerin bol paçalı şalvarları içinde, başında yüksek keçe başlığı ile tam bir Türk gibi giyinirdi.. Sarayı’nda sadece Türkçe konuşulur ve Türkçe yazı yazılır

Atsız'ın Atatürk, Kemalizm ve Cumhuriyet Düşmanlığı

  Atsız'ın; Atatürk, Kemalizm ve Cumhuriyet Düşmanlığı. "Başkumandan Mustafa Kemal’i tebcil ederim fakat Reis-i Cumhur  Atatürk’ü beğenmeye de sevmeye de mecbur değilim." (1) CHP'de boş kavga var diyen bir çok Atsız taraftarları, aslında Mustafa Kemal ve Atatürk'ü ayıran Atsızı niye göz ardı ederler?  Atsız Kemalist düşmanı olmak bir yana, Atatürk düşmanıdır. Devrim düşmanıdır. Sözlerine bakınız: "Bu millet, tutsak Türkleri kurtararak en büyük Türkiye'yi (yani Turanı) kurmak için de sınırlara koşabilir. Fakat onların Kemalist prensipleri için kılını bile kıpırdatmaz. Hatta Kemalizm'in çığırtkanları bile Kemalizm uğruna ölmez." (2) Kemâlistleri ve Atatürk'ü "dönme, mason" olduğunu belirtiyor: "Irkçılığın aleyhinde bulunanlar Türkçülüğün düşmanı olan dönmelerle, masonlar ve Halk Partililer yani Kemalistlerden ibarettir." (3) "Çünkü Kemalizm de dönme ve devşirme olmak kabahat değildir. Fakat Kemalizm yapmak isterken mi

Kürtler ve Medler

KÜRTLER VE MEDLER Kürt Tarihçilerin çoğu kendini Medlere dayandırır. Kürt dilinin gelişmesinde Medlerin rol oynadığını söylerler. (Minorsky - Kürtler, İslam Ansiklopedisi, VI. cilt, s. 1089-1114) Ve Medlerin torunlarıdır. (Amir Hassanpour - Kürdistanda Milliyetçilik ve Dil; s. 120.) » Kürtlerin tek kurduğu ulusal devlet olarak Medler İmparatorluğunu kabul ederler. (Wadie Jwaideh - Kürt Miliyetçiliğinin Tarihi , Kökenleri ve Gelişimi, s. 17.) » Ve bazı Kürt Tarihçilerde şöyle savunur: “bütün tarih boyunca Medleri Kürtlerden ayrı gösterecek bir hadise bulamazsınız.." (Zinnar Silopi - Doza Kurdistan; s. 9.) » Medler proto-Kürt’tür. (Philip Kreyenbroek & Christine Allison - Kürt Kimliği ve Kültürü, s. 25.) » “Dolaylı değil doğrudan Kürtlerin Medlerle bağlantıları vardır.” (Ali Hüseyin Kerim - Balkan Yarımadasında Kürtler, s. 49.) Medlerin İmparatorluğunu yıkan, Perslerdi. (William Aegleton - Mehabad Kürt Cumhuriyeti; s. 18.) Ve şunu söylemektedirler: Medler yıkıldık