Ana içeriğe atla

Discord: Sanal Bataklık

 Discord: Sanal Bataklık

Herkese merhaba.

Bu gün sizlerle, gördüğüm ve şâhit olduğum şeyleri aktaracağım. Bu aktarımlar kimi zaman sinir bozucu bir düzey de olabilir.

Çalıntı Kredi Kartı (Sanal tâbiri ile ‘CC’)

Bu çalıntı kredi kartı havuzu aslında Discord’la oluşmuş bir şey değil. Bundan önce Skype gibi ortamlarda da yapanlar vardı.

Genel olarak bu kartları; ICQ, Telegram gibi uygulamalar ile elde ediyorlar. Çünkü bu uygulamalar da ifşa edilmeleri zor olduklarını düşünüyorlar ve söylüyorlar. Tabiî ben bu konun bu yerlerini iyi bilen biri değilim.

Bu çalıntı kredi kartları ile yaptıkları birkaç şeyi saymak gerekirse:

  • Nitro almak. (Discord’un bir takım özelliğini kullanmak için para verilen bir şey.)
  • Veyahût Nitro’ya benzer şekilde: Spotify Pre, Netflix, Blutv, Disney+ gibi şeyler almak.

Buraya kadar küçük şeyler de olduğunu görebiliriz. Ama sadece bunla sınırlı kalacağını düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz!

Discord’da CC satıcılığı ve alıcılığı da meşhûr, hattâ bu CC ile kendi yedikleri şeylerin faturalarını bile ödüyorlar. Method dedikleri bir tür aklama yöntemleri ile CC’yi aklıyorlar ve kendilerine: Apple ürünleri, PC malzemeleri vs alabiliyorlar.

Hattâ bu Çalıntı Kredi Kartları’ndan çektikleri paraları da biriktirip başka yerlerde de kullanabiliyorlar. Bu CC’de de kademeler olduğunu söylüyorlar fakat ben ne tür bir kademe var bilmesem de, genel de Kart bulmak ve Kartları nasıl aklamakla ilgili methodlarla ilgili olduğunu söylüyorlar.

ICQ, Telegram gibi ortamlardan getirdikleri Kartları satıyorlar ve alanlar da o kartların içini boşaltıyorlar. Böyle de bir ticâret var. Ya da farklı şekillerde de Kart satıcılığı mevcut olmalı.

Yabancı kartlar geçmiyor diye, Türk kartlarını genelde kullanıyorlardı eskiden. Şimdi durum ne bilmiyorum ama 3D sıkıntısı da çözmüşlerdi. Kendi üzerlerine Şirket bile açıyorlardı. Ve bu kişiler parayı aklamak için türlü yöntemlere gitmeye başladılar, Spotify Müzikten haklama yönüne..

Ben ortamın içinde bulunmadığım için pek bir bilgiye sahip değilim. Lâkin gördüğüm kadarıyla aktarıyorum.

Pedofililik ve ‘Sexting’ kavramı.

Bu aslında gerçekten anlatılması zor olan ama gerekli de olan bir konu.

Sanal ortamda pedofililik eskisine göre çok artış göstermeye başladı. Hele ki Discord gibi etkilişimi çok olan ağ ortamlarında azımsanmayacak kadar yüksek.

Meselâ kızın yaşı 14–16 ama kendinden 7–8 yaş büyük bir erkekle çıkıp onla cinsel şeyler yaşıyor sanalda.

Sanalda cinsel şey yaşamak” Nasıl yani?

Şöyle: Sexting ve ya bunları yapanların tâbiri ile Sanal 8, Sohbetten birbirlerine cinsel şeyler yazarak (roleplay), birbirlerini tatmin etmek. Ya da seste aynısını yapıp fakat üstüne inleyerek yapmak.

Bir de kamera açmak. Bunlara tabiî Nude (çıplak fotoğraf)’da ekleyelim.

Bunları anladığınızı varsayarak devam edelim:

Discord erkek kullanıcıları, kendilerinden küçük kızlarla, sanal cinsellik yaşıyorlar. Hem de yaşlarını bildikleri hâlde!

Peki ya kızların suçu yok mu?” Evet var. Var. Fakat onlar da bu erkeklerden hoşlanıyorlar ve seviyorlar. Ya da tehditle de olabiliyor.

Tabi bu erkekler abaza ve asosyal bir şişko olduklarından dolayı, bu kızları kullanıyorlar. Ayrılırlarsa ailelerini tehdit edeceklerini söylüyorlar ya da rahatsız edeceklerini vs. Ya da onun neler yaptığını söyleyeceklerini.

İfşa etmek ve bilgi satımı ile ‘info’ kavramı.

Bu gün konumuzda, ifşalamayı göreceğiz.

İfşalama birkaç türlü görülebilir:

  • Sexting-Sanal 8 ifşası (Genelde; inleme, nude gibi şeyler),
  • Yüzünü gizleyenler için: Yüz ifşası,
  • ve kimlik ifşası.

Evet sexting başlığında bu ifşalara değinmedik. Fakat bunlara sonra değineceğiz.

Kimlik ifşasığı aslında Mernis datalarıyla ilgili. İnsanların adları ve soyadları üzerinden, panel dedikleri şeyden her şeylerine erişiyorlar. Bu durumda; insanları tehdit ediyorlar.

Nasıl mı? Şöyle:

  • Asılsız ihbar basıp tehdit etmek (Devlet genelde bu durumlarda bir şey yapmıyor),
  • En yakın yerdeki mağazalardan; yemek söylemek. Genelde pizza.
  • Sülâledeki herkese spam mesajlar çekmek,
  • Arayıp kişi hakkında asılsız yalanlar söyleyip dalga geçmek,
  • Kişinin tüm ailevi bilgilerini yayıp rahatsız ettirmek, dalga geçmek ve bunla tehdit etmek

Daha aslında birçok örnek verilebilir.

Ve bu bilgileri parayla satıp kâr elde etmek. Geçen bana buluşmışlardı. Cimer’e şikâyet ettim fakat yüce devletimiz pek ciddiye almadı kanıtlar olduğu hâlde.

Neyse.

Bu kişiler sanaldaki insanları tehdit edip para da alıyorlar ya da korkutup kızları nude de alıyorlar. Vs, vs..

Devletin bunla ilgili daha iyi yasaları olması gerekirdi. Fakat yok. Bu yüzden istedikleri gibi davranıp bunla da gururlanıyorlar.

İnsanlara istedikleri gibi davranıyorlar. Bir de kendi kimliklerini gizliyorlar. Ama ben birkaçının kimliğini tespit ettim fakat polis bunla ilgilenmedi bile.

Ayrıca bu kişiler diğer üstte saydığım suçlara da bulaşmış kişiler.

Genelde bu konuları bir övünç olarak gördükleri gibi, hayatlarında sosyalleşmemiş kişiler. Devlet bunlara el atsa bu kadar ileri gidebilirler miydiler?

Millî ve Dinî değerlere küfür.

Bu kişilerde dâhil, Discord ortamında hiç bir değeri olmayan ve değerlere söven kişiler de var. Ayrıca bu özentilik hâline geldi.

En çok hangi değere sövülmek popüler hâle geldi diye sıralama yapsam:

  • Allah,
  • Atatürk,
  • Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP,
  • Vatan,
  • Bayrak,
  • Deprem’de ölenler ve vatan uğruna ölen şehitlere ve tüm millî değerlere küfür.

Allah’a, Atatürk’e ve Syn. Cb Tayyip Erdoğan’a sövmek bir moda hâline gelmiştir.

Erdoğan’ı tutanları ifşâ edip dalga geçmek, dindar ailelere karşı video alıp bununla herkesle birlikte dalga geçmek bir moda haline geldi.

Atatürk’e de aynı şekilde sövülüyor.

Sonuç

Bu konular da diğer Discord kullanıcıları da aynı şekilde rahatsız. Ama bu kişiler yakalanmadıkları için her yer de istedikleri gibi insanları rahatsız edecekler. Discord gibi bir sosyal ağın yasaklanması gerek. Ve devletin denetiminde olan ve devletin böyle olaylara müdahale edileceği bir ortam yaratılmalıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yıldırım Beyazıd ve Emir Timurlenk Savaşı

YILDIRIM BEYAZID VE EMİR TİMUR LENK SAVAŞI Ankara Savaşı (28 Temmuz 1402) Cengiz Han'ın vârisi olma iddiası ile çıkan Emir Timur. Beyazı'dın egemen olmasını kabul etmiyor. Onu küçümsüyor. Timur'un tahtını ele geçirmek için isyan başlatan   ve Timur Hindistan seferinden gelince bizzat kendisi tarafından kovulan Diyarbakır Beyi İlhan Ahmet Celâyir, Osmanlı'ya sığınmıştı. Epey Timur ve Beyazıd'ın arası gergindi. Fakat Timur kendi ırkından, dininden olan Osmanlı’ya saldırmak istemiyordu.   Timur’a tabî olan Mutahharten’ın ailesini Bursa’ya esir olarak gönderen Beyazid ile Timur’un arası açılmıştı.   “ Timur, kendisini sadece dünya üzerinde ulaşabileceği yere kadar hırsını doyurmak için Allah tarafından gönderilen “Allah’ın kulu” olarak değil, Türk halkının da gerçek ve tek temsilcisi olarak görüyordu. Yörüklerin bol paçalı şalvarları içinde, başında yüksek keçe başlığı ile tam bir Türk gibi giyinirdi.. Sarayı’nda sadece Türkçe konuşulur ve Türkçe yazı yazılır

Atsız'ın Atatürk, Kemalizm ve Cumhuriyet Düşmanlığı

  Atsız'ın; Atatürk, Kemalizm ve Cumhuriyet Düşmanlığı. "Başkumandan Mustafa Kemal’i tebcil ederim fakat Reis-i Cumhur  Atatürk’ü beğenmeye de sevmeye de mecbur değilim." (1) CHP'de boş kavga var diyen bir çok Atsız taraftarları, aslında Mustafa Kemal ve Atatürk'ü ayıran Atsızı niye göz ardı ederler?  Atsız Kemalist düşmanı olmak bir yana, Atatürk düşmanıdır. Devrim düşmanıdır. Sözlerine bakınız: "Bu millet, tutsak Türkleri kurtararak en büyük Türkiye'yi (yani Turanı) kurmak için de sınırlara koşabilir. Fakat onların Kemalist prensipleri için kılını bile kıpırdatmaz. Hatta Kemalizm'in çığırtkanları bile Kemalizm uğruna ölmez." (2) Kemâlistleri ve Atatürk'ü "dönme, mason" olduğunu belirtiyor: "Irkçılığın aleyhinde bulunanlar Türkçülüğün düşmanı olan dönmelerle, masonlar ve Halk Partililer yani Kemalistlerden ibarettir." (3) "Çünkü Kemalizm de dönme ve devşirme olmak kabahat değildir. Fakat Kemalizm yapmak isterken mi

Kürtler ve Medler

KÜRTLER VE MEDLER Kürt Tarihçilerin çoğu kendini Medlere dayandırır. Kürt dilinin gelişmesinde Medlerin rol oynadığını söylerler. (Minorsky - Kürtler, İslam Ansiklopedisi, VI. cilt, s. 1089-1114) Ve Medlerin torunlarıdır. (Amir Hassanpour - Kürdistanda Milliyetçilik ve Dil; s. 120.) » Kürtlerin tek kurduğu ulusal devlet olarak Medler İmparatorluğunu kabul ederler. (Wadie Jwaideh - Kürt Miliyetçiliğinin Tarihi , Kökenleri ve Gelişimi, s. 17.) » Ve bazı Kürt Tarihçilerde şöyle savunur: “bütün tarih boyunca Medleri Kürtlerden ayrı gösterecek bir hadise bulamazsınız.." (Zinnar Silopi - Doza Kurdistan; s. 9.) » Medler proto-Kürt’tür. (Philip Kreyenbroek & Christine Allison - Kürt Kimliği ve Kültürü, s. 25.) » “Dolaylı değil doğrudan Kürtlerin Medlerle bağlantıları vardır.” (Ali Hüseyin Kerim - Balkan Yarımadasında Kürtler, s. 49.) Medlerin İmparatorluğunu yıkan, Perslerdi. (William Aegleton - Mehabad Kürt Cumhuriyeti; s. 18.) Ve şunu söylemektedirler: Medler yıkıldık