Ana içeriğe atla

PKK ve Siyasal İslâmcıların ortak atası: Şeyh Said

 PKK ve Siyasal İslâmcıların ortak atası: Şeyh Said

PKK ve Siyasal İslâm. Birbirine o kadar zıt gözüken ama o kadar da birbirine benzeyen iki oluşum. Ya da diğerine meslek mi demeliydim?

İş Türk düşmanlığına gelince her zıt ideoloji bir araya gelir. Bu doğaldır çünkü Türk düşmanlığı her şeyden üstündür, onları mevcut tehdit eden vakâlardan bile daha önemlidir!

Türklüğü yok etmek, PKK ve Siyasal İslâmın en temel hedefidir. Bunu ya yıpratarak ya da sentezleyerek yapabilirler. Ya da din vakıâsını kullanarak insanlara Türklüğün kötü bir şey olduğunu inandırırlar. Ya da fiziksel olarak PKK ortaya girer ve katliâm yapar.

Neyse. Bu artıklar genellikle ya şahsî menfaatleri için çalışan ya da başka ülkelerin tekeline çalışan kişilerdir. Bu açıktır.

Hadiyin bakalım, Şeyh Said’i destekleyenlere gelelim:

S. Demirtaş: “Şeyh niye isyan ediyor? Bize söz verdiniz, başardığınızda ilk yaptığınız şey halifeliği kaldırmak. ‘Kürtçeyi yasaklıyorsunuz’ diyor. İhanet eden Şeyh Said değildir.” (Rûdaw, 25 Aralık 2023)

Demirtaş’ın da “Kürtlerin özgürlüğü için savaştı” diye sözü vardı Şeyh Said için fakat sözün kaynağını bulamadığımdan dolayı koyamadım. Fakat HDP kendi sitesinde aynı sözü söylüyor.

HDP: “Şeyh Said ve arkadaşları idam edildikleri günden bu yana resmi tarih kitaplarında ve siyasi söylemlerde topluma olduğundan çok farklı anlatılmakta, Kürt halkı için giriştikleri hak ve adalet mücadelesi adeta şeriat talebiyle başlatılan isyan olarak lanse edilmektedir.” (Kaynak Site)

DEM Parti Eş Genel Başkanı, Tuncer Bakırhan: Şeyh Said Kürt halkının onuru ve değeridir. Halkının var olma mücadelesinde büyük emek harcamış ve bu uğurda bedeller ödemiştir. Onun şahsına yönelik hakaret ve saygısızlığı kabul etmiyoruz. Hakaret edenleri de kınıyoruz. (Rûdaw, 13 Aralık 2023)

Gaziantep Milletvekili, Şahzade Demir: Şeyh Said, Kürtlerin değer verdiği önemli bir şahsiyet ve alimdir. (Kaynak Site)

Yani, Sosyalist Kürtçüler ve İslâmcı Kürtçüler, söz konusu Türk düşmanlığı olunca aynı çizgiye geldiler. Hüdapar, Cumhur İttifakı’nın yani; AKP, MHP ve Sinan Oğan’ın ortağıydılar.

DEM-HDP-YSP artık neyse artık durmadan isim değiştiriyorlar, bunlar da Millet İttifakı’nın yani; CHP, İYİ PARTİ, TKP’nin ortağıdır.

Hemfikir oldukları nokta: Şeyh Said bir Kürt devleti kurmak istemektedir. Şeriatçıdır. Kürtlerin hak ve hukuku için mücâdele etmiştir.

Peki ya AKP bunun neresinde?

AKP üst yöneticileri’nden bir çoğu Şeyh Said’in hainliğiyle ilgili karar belirtmeksizin, çoğu Kürt kökenli bakanı ise şöyle pankart açıp oy istemektedir:

CNN TÜRK, 11 Aralık 2018.

Ve ayrıca Şeyh Said’in torunu AKP’li Erzurum Milletvekili Abdurrahim Fırat ise Şeyh Said’e yönelik hakaret oluşturan sözler hakkında Türk Ceza Kanunu (TCK) hühkümlerine göre suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti. (Sözcü, 13 Aralık 2023.)

AKP için: Şeyh Said bir âlîm ve bir Kürt-İslâm kurtuluş savaşçısıdır. Bu yüzden önemlidir. Atatürk ve Cumhuriyet ise şeytandır.

CHP bunun neresinde?

CHP ise aynı AKP gibi düşünüyor. Galiba seçimden (2023 Haziran seçimi) sonra ortak olarak tek hemfikir oldukları konu.

CHP Genel Başkanı, Özgür Özel: Konjonktüründe Cumhuriyet’e karşı ayaklanma olduğunu biliyorum. Bastırılırken oluşan acılar torunların kalbini acıtıyorsa saygılı olmak gerekir. (Rûdaw, 13 Aralık 2023)

Şeyh Said İsyanı’nı bastırmak ve devrin koşullarında bunu idamla neticelendirmek ne kadar meşru bir hak ise, Şeyh Said’in torunlarının, dedelerinin mezar yerinin nerede olduğunu sormaları da meşru bir haktır. (Cumhuriyet, 21 Aralık 2023.)

CHP’nin birçok bakanı ve üyesi de Şeyh Said’i bir özgürlükçü Kürt hareketi başı olarak görüyor ve âlîm olarak tutuyorlar. Aynı AKP gibi. Tabiî AKP bunun içinde Şerîât kozunu da sürüyor.

İYİ PARTİ, MHP, ZP gibi Cumhur ve Millet ittifakı üyeleri ile MP, Şeyh Said’e hain diyorlar. Fakat ne kadar samimiler muamma!

Türk askerine “tâcizci, tecâvüzcü” dediler.

Osmanlı Tarihçisi Ahmet Şimşirgil, Şeyh Said’i savunmak için Türk askerine tâciz dedi. Kendi Youtube kanalından yayınladığı videosunda anlattığına göre: Düğüne katılan askerler kadınları tâciz etmiş o yüzden isyân çıkmış. Osmanlı da çıkan Kürt isyânları da bu yüzden çıktı herhâlde.. Osmanlı’ya bile hakaret ediyorlar masa altından neyse.

Zamanında, PKK ve HDP nasıl Türk askerleri için tecâvüzcü dediyseler (Yeni Şafak, 1 Ocak 2023.), aynısını da bunlar yaptı. Sadece zaman farklıydı.

Sonra bundan hariç, “Hatay Araplarındır” diyen Halil Konakçı çıktı ve Şeyh Said’i savundu ve onun için İslâm kahramanı dedi. (Yeniçağ Gazetesi, 10 Ağustos 2023., Cumhuriyet Gazetesi, 19 Aralık 2023.)

Tabiî bu normaldi çünkü Kadir Mısıroğlu da, Şeyh Said’i bir islâm âlîmi olarak görmekteydi ve yüceltmekteydi. Tabiî bu doğaldı çünkü her Cumhuriyet düşmanı bir kahramandı. Her Türk düşmanı bir övünç kaynağıydı.

Peki ya bu İslâm için savaştı tezi’ni kim savunuyor? PKK lideri Öcalan! Fakat onun savunma biçimi farklı:

Şeyh Said, Kürt ulusal kurtuluşçusu değildi, din ağırlıklı feodal otonomiciydi.” (22–09–2004TarihliGörüşmeNotları/ANF) devamında,

Şeyh Said isyanı taviz koparma amacıyla Kürtleri ateşe atmıştır. Bu isyan Kürtler için büyük felaket oldu. Barzani ve Talabani böyle ortaya çıktı. Kürt, namusuyla oynandı, ateşe atıldı. Bush ve İngiltere öyle yaptı, ‘Kürtlere devlet vereceğim’ dedi. Bunların hepsi hikâyeydi.” (Serxwebun Haziran 2000 Sayı 222)

ve devamında İngiliz ajanıydı diyor: “İngilizler kendi politikaları için Türkiye’de Kürtleri devletin önüne attılar. Bunlar hep böyle yaptılar. Şeyh Said’i kullandılar. Şeyh Said’i kullanarak Musul ve Kerkük’ü aldılar, bu şekilde Mustafa Kemal’e de Kürtlere yönelme yolunu açtılar. İngiltere bu şekilde Şeyh Said üzerinden politika geliştirdi.(26 Ağustos 2009 tarihli Görüşme Notları/ANF)

Mustafa Kemal, Musul ve Kerkük’ü vermek istemiyordu ama İngilizler’in oyunları nedeniyle Mustafa Kemal vermek zorunda kaldı. Şeyh Said İsyanı-Dicle İsyanı bir provokasyondu.(30 Ekim 2009 tarihli Görüşme Notları/ANF)

Öcalan: İlk Kürt isyanları Batı’ya dayanıyordu” (Doğu Perinçek: Öcalan 2000’de Şeyh Sait konusunda ne diyordu)

Mustafa Kemal, İngiliz oyunlarını kısmen de olsa çözmüştü. İngilizler kendi politikaları için Türkiye’de Kürtleri devletin önüne attılar. Şeyh Said’i kullandılar. Şeyh Said’i kullanarak Musul ve Kerkük’ü aldılar.” (ANF, 28.8.2009)

Demek istediğim, siyasal islamcılar buradaki sözleri cımbızlayıp “İslâm hareketi için savaşmıştı!” diyebiliyorlar. Fakat Öcalan burada şunu demektedir: Şeyh Said bir İngiliz işbirlikçisiydi.

(Bu arada buradaki Öcalan sözlerini almam suç teşkil etmemektedir. Yurtsever ve Vatan Partisi gibi siteler zaten bunları yayınlamaktadır.)

Fakat Öcalan ve Demirtaş arasındaki fark, Demirtaş Şeyh Said’i bir Kürt özgürlükçü hareketi olarak görmektedir. Aynı Öcalan’ı gördüğü gibi. Bu yüzden diğer Kürt Millîyetçi Partiler de Şeyh Said’e sahip çıkmaktadırlar.

Öcalan, kendisi tek önder dayatması yapmak için burada Kürt özgürlükçü hareketi olarak göstermemekle kararlı olduğunu da belirtmek gerekir. Çünkü sadece kendini görmektedir.

Şeyh Said, Öcalan ve ya diğerleri; Cumhuriyete isyân eden, Türk askerlerini öldüren kişilerdir. Buna göre muammele görmelidirler.

Yorumu size bırakıyorum.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yıldırım Beyazıd ve Emir Timurlenk Savaşı

YILDIRIM BEYAZID VE EMİR TİMUR LENK SAVAŞI Ankara Savaşı (28 Temmuz 1402) Cengiz Han'ın vârisi olma iddiası ile çıkan Emir Timur. Beyazı'dın egemen olmasını kabul etmiyor. Onu küçümsüyor. Timur'un tahtını ele geçirmek için isyan başlatan   ve Timur Hindistan seferinden gelince bizzat kendisi tarafından kovulan Diyarbakır Beyi İlhan Ahmet Celâyir, Osmanlı'ya sığınmıştı. Epey Timur ve Beyazıd'ın arası gergindi. Fakat Timur kendi ırkından, dininden olan Osmanlı’ya saldırmak istemiyordu.   Timur’a tabî olan Mutahharten’ın ailesini Bursa’ya esir olarak gönderen Beyazid ile Timur’un arası açılmıştı.   “ Timur, kendisini sadece dünya üzerinde ulaşabileceği yere kadar hırsını doyurmak için Allah tarafından gönderilen “Allah’ın kulu” olarak değil, Türk halkının da gerçek ve tek temsilcisi olarak görüyordu. Yörüklerin bol paçalı şalvarları içinde, başında yüksek keçe başlığı ile tam bir Türk gibi giyinirdi.. Sarayı’nda sadece Türkçe konuşulur ve Türkçe yazı yazılır

Atsız'ın Atatürk, Kemalizm ve Cumhuriyet Düşmanlığı

  Atsız'ın; Atatürk, Kemalizm ve Cumhuriyet Düşmanlığı. "Başkumandan Mustafa Kemal’i tebcil ederim fakat Reis-i Cumhur  Atatürk’ü beğenmeye de sevmeye de mecbur değilim." (1) CHP'de boş kavga var diyen bir çok Atsız taraftarları, aslında Mustafa Kemal ve Atatürk'ü ayıran Atsızı niye göz ardı ederler?  Atsız Kemalist düşmanı olmak bir yana, Atatürk düşmanıdır. Devrim düşmanıdır. Sözlerine bakınız: "Bu millet, tutsak Türkleri kurtararak en büyük Türkiye'yi (yani Turanı) kurmak için de sınırlara koşabilir. Fakat onların Kemalist prensipleri için kılını bile kıpırdatmaz. Hatta Kemalizm'in çığırtkanları bile Kemalizm uğruna ölmez." (2) Kemâlistleri ve Atatürk'ü "dönme, mason" olduğunu belirtiyor: "Irkçılığın aleyhinde bulunanlar Türkçülüğün düşmanı olan dönmelerle, masonlar ve Halk Partililer yani Kemalistlerden ibarettir." (3) "Çünkü Kemalizm de dönme ve devşirme olmak kabahat değildir. Fakat Kemalizm yapmak isterken mi

Kürtler ve Medler

KÜRTLER VE MEDLER Kürt Tarihçilerin çoğu kendini Medlere dayandırır. Kürt dilinin gelişmesinde Medlerin rol oynadığını söylerler. (Minorsky - Kürtler, İslam Ansiklopedisi, VI. cilt, s. 1089-1114) Ve Medlerin torunlarıdır. (Amir Hassanpour - Kürdistanda Milliyetçilik ve Dil; s. 120.) » Kürtlerin tek kurduğu ulusal devlet olarak Medler İmparatorluğunu kabul ederler. (Wadie Jwaideh - Kürt Miliyetçiliğinin Tarihi , Kökenleri ve Gelişimi, s. 17.) » Ve bazı Kürt Tarihçilerde şöyle savunur: “bütün tarih boyunca Medleri Kürtlerden ayrı gösterecek bir hadise bulamazsınız.." (Zinnar Silopi - Doza Kurdistan; s. 9.) » Medler proto-Kürt’tür. (Philip Kreyenbroek & Christine Allison - Kürt Kimliği ve Kültürü, s. 25.) » “Dolaylı değil doğrudan Kürtlerin Medlerle bağlantıları vardır.” (Ali Hüseyin Kerim - Balkan Yarımadasında Kürtler, s. 49.) Medlerin İmparatorluğunu yıkan, Perslerdi. (William Aegleton - Mehabad Kürt Cumhuriyeti; s. 18.) Ve şunu söylemektedirler: Medler yıkıldık