Ana içeriğe atla

Komünistlerin Zorbalığa Sevinci

   

Komünistlerin Zorbalığa Sevinci

Ukraya'nın işgâline sevinen solculara şaşırmamak gerek.

Komünistler, Putin'i komünist olarak görseler de, Putin komünist değil. 

Gerçi olsa da tam profile uygun.

Çocukları katleden biri, aynı eski komünist rejimler gibi. (1)

Böylece komünizmin ne kadar acımasız olduğunu bir kez daha görüyoruz.

Suriye'deki halkın bombalanmasına destek veren Putin'den de ancak böyle bir şey beklenirdi zaten.


Komünist Grup Yorum'da katliâmcı Moskova'ya destek vermek için konser verdi. 

Şöyle de bir şey söylemişler: "Sosyalizmin anavatanında, Moskova'da konserimizi gerçekleştirdik!" (2)

Komünizm yancıları "halk" der, halktan bahsederler. Ama öyle bir ırkçıdırlar ki, sadece Rus halkını kastederler.

Çünkü Rus olmayan komünistler, Ruslardan daha Rustur. Başka milletlere gelince onlar da "halk" değildirler. Onlar "yok olması gerekirken faşist" halktırlar!

Müslüman Çeçen askerlerin de görüntüleri ortaya çıkması da şaşırtıcı. Nâmâz kılıp, Rusya uğruna cihad ediyorlar. (3)

Ama sorsanız herkesin ideolojisi-dini "merhametli, insancıl"

Eğer o Müslümanlar, Ukraynalıların yanında savaşsa idi, çoktan Sol'dan tepkiler yağmış idi.

Solcular kadar iki yüzlü yoktur. 


Ayrıca halkı ölen Ukrayna için Grup Yorum "faşist" dememeyi de ihmal etmemiştir. 

Dediğim gibi Komünizm; katliâmcı, soykırımcı, acımasızdır. Öyle ki buna bir çok örnek verilebilir.

Ama eğer Komünizm'e destek verenler varsa eğer, Rusya'nın Ukrayna halkını bombalamasın haklı görenler, Rusya'ya gidebilirler. 

Orada! Geç olmadan gidin, söz size biletleriniz bizden!


Bu komünistler, ayrıca Putin'in Lenin'e olan eleştirilerini de bilmezler.

Lenin'in SSCB'den ayrılma hakkı verdiği ülkeleri eleştirmesi de cabası herhâlde:

"Ülkelere SSCB'den ayrılma hakkı vermek, temeline döşenen bir mayındı. 

SSCB'nin dağılmasının sorumlusu, farklı dönemlerde yaptıkları hatalar nedeniyle Bolşeviklerdir. 

Sovyetler Birliğinin kuruluş ilkelerine geri dönmemiz gerekiyor."

"Size hatırlatmak istiyorum ki. 1917'deki Bolşevik devriminden sonra yeni bir ulus kurmaya başladılar. 

Bazı anlaşmazlıklar yaşandı tabi ki. Sonrasında Stalin de ülkenin liderliğini ve ülkenin ulusal güvenlik konseyi başkanlığını aldı. Aldığı kararlar Lenin'in hoşuna gitmedi. 

Bazı bölgelere bazı statüler tanınması lazım diye düşündü. Bu şekilde Sovyetler Birliği'nin kuruluşu sırasında Lenin'in verdiği kararlarla tarihsel süreç yaşandı. 

Burada önemli bir soru var. Eski Sovyetler Birliği toprakları içerisinde toprakları neden başka yerlere vermemiz gerekti. Neden toprak bütünlüğümüzü bozmamız gerekti. Neden cömertçe topraklarımızı vermek zorunda kaldık?

"Ne pahasına olursa olsun iktidarda kalmak istediler. Kaizer ve müttefiklerinin olabilecek en kötü duruma sokmak istediler. Bunun için milliyetçilerin her talebini kabul ettiler. Rus kaderinin ve geleceğine baktığınız zaman, Lenin prensiplerinin bir hata olmadığını görüyorsunuz. Bu hatadan da kötü. Geçmişi değiştirmemiz imkansız. 

Gerçeklerden bahsetmemiz çok önemli. Şu anda açıklamalar ne olursa olsun hiçbir ulusun prensiplerinin önüne geçemez. Çünkü ülkedeki duruma baktığınız zaman zorlu bir durum görüyorsunuz. Size şunu hatırlatmak istiyorum; tarihi gerçeklerden bahsediyorum ve bunların Bolşevik sonucu Sovyet Ukrayna ortaya çıktı." (4)

Putin'in, Lenin'e bitmek bilmeyen öfkesi böyle, aslında bu kısa bir alıntı. 

Ey Komünistler, Leninist değil, Putinist mi oldunuz?

Gerçi Ruslar öyle bir katliâmcı milletirler ki, Ukrayna'da bunu görebiliyoruz. Gerçi kendi halkını bombalayan Esad'ı desteklemeleri de cabası.

Nasıl bir insansınız siz? Natocu/Amerikancı, Komünist/Rusçu oluyorsunuz ama bir türlü insan olamıyorsunuz. 

Tüm herkese, tüm insanlığa yazıklar olsun!

Solculara yazıklar olsun!

NOTLAR:

(1) Akşam Gazetesi, 26 Şubat 2022.

(2) T24, 25 Şubat 2022.

(3) Sol Gazete, 26 Şubat 2022.

(4) SonDakika, 21 Şubat 2022. & Anadolu Ajansı 20 Şubat 2022.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yıldırım Beyazıd ve Emir Timurlenk Savaşı

YILDIRIM BEYAZID VE EMİR TİMUR LENK SAVAŞI Ankara Savaşı (28 Temmuz 1402) Cengiz Han'ın vârisi olma iddiası ile çıkan Emir Timur. Beyazı'dın egemen olmasını kabul etmiyor. Onu küçümsüyor. Timur'un tahtını ele geçirmek için isyan başlatan   ve Timur Hindistan seferinden gelince bizzat kendisi tarafından kovulan Diyarbakır Beyi İlhan Ahmet Celâyir, Osmanlı'ya sığınmıştı. Epey Timur ve Beyazıd'ın arası gergindi. Fakat Timur kendi ırkından, dininden olan Osmanlı’ya saldırmak istemiyordu.   Timur’a tabî olan Mutahharten’ın ailesini Bursa’ya esir olarak gönderen Beyazid ile Timur’un arası açılmıştı.   “ Timur, kendisini sadece dünya üzerinde ulaşabileceği yere kadar hırsını doyurmak için Allah tarafından gönderilen “Allah’ın kulu” olarak değil, Türk halkının da gerçek ve tek temsilcisi olarak görüyordu. Yörüklerin bol paçalı şalvarları içinde, başında yüksek keçe başlığı ile tam bir Türk gibi giyinirdi.. Sarayı’nda sadece Türkçe konuşulur ve Türkçe yazı yazılır

Atsız'ın Atatürk, Kemalizm ve Cumhuriyet Düşmanlığı

  Atsız'ın; Atatürk, Kemalizm ve Cumhuriyet Düşmanlığı. "Başkumandan Mustafa Kemal’i tebcil ederim fakat Reis-i Cumhur  Atatürk’ü beğenmeye de sevmeye de mecbur değilim." (1) CHP'de boş kavga var diyen bir çok Atsız taraftarları, aslında Mustafa Kemal ve Atatürk'ü ayıran Atsızı niye göz ardı ederler?  Atsız Kemalist düşmanı olmak bir yana, Atatürk düşmanıdır. Devrim düşmanıdır. Sözlerine bakınız: "Bu millet, tutsak Türkleri kurtararak en büyük Türkiye'yi (yani Turanı) kurmak için de sınırlara koşabilir. Fakat onların Kemalist prensipleri için kılını bile kıpırdatmaz. Hatta Kemalizm'in çığırtkanları bile Kemalizm uğruna ölmez." (2) Kemâlistleri ve Atatürk'ü "dönme, mason" olduğunu belirtiyor: "Irkçılığın aleyhinde bulunanlar Türkçülüğün düşmanı olan dönmelerle, masonlar ve Halk Partililer yani Kemalistlerden ibarettir." (3) "Çünkü Kemalizm de dönme ve devşirme olmak kabahat değildir. Fakat Kemalizm yapmak isterken mi

Kürtler ve Medler

KÜRTLER VE MEDLER Kürt Tarihçilerin çoğu kendini Medlere dayandırır. Kürt dilinin gelişmesinde Medlerin rol oynadığını söylerler. (Minorsky - Kürtler, İslam Ansiklopedisi, VI. cilt, s. 1089-1114) Ve Medlerin torunlarıdır. (Amir Hassanpour - Kürdistanda Milliyetçilik ve Dil; s. 120.) » Kürtlerin tek kurduğu ulusal devlet olarak Medler İmparatorluğunu kabul ederler. (Wadie Jwaideh - Kürt Miliyetçiliğinin Tarihi , Kökenleri ve Gelişimi, s. 17.) » Ve bazı Kürt Tarihçilerde şöyle savunur: “bütün tarih boyunca Medleri Kürtlerden ayrı gösterecek bir hadise bulamazsınız.." (Zinnar Silopi - Doza Kurdistan; s. 9.) » Medler proto-Kürt’tür. (Philip Kreyenbroek & Christine Allison - Kürt Kimliği ve Kültürü, s. 25.) » “Dolaylı değil doğrudan Kürtlerin Medlerle bağlantıları vardır.” (Ali Hüseyin Kerim - Balkan Yarımadasında Kürtler, s. 49.) Medlerin İmparatorluğunu yıkan, Perslerdi. (William Aegleton - Mehabad Kürt Cumhuriyeti; s. 18.) Ve şunu söylemektedirler: Medler yıkıldık