Ana içeriğe atla

Türkçülerin Diktatör Hayranlığı: Victor Orban.

Türkçülerin Diktatör Hayranlığı: Victor Orban.

Bu başlığı okuyacak Türkçülerin yapacağı tek şey, sövmek olacaktır. Çünkü fikir danışmayı bırakında, fikir alışverişi yapmaktan yoksun, kitap okumaktan âcizler. Okuyanlar da sadece kendi ideolojilerine, dayanak uydurmak için kaynak olarak görmektedir.

Onlar için gerçek bilgi, kendi idolojilerinden gördükleridir. Başkasının görüşlerine asla tahammül edemezler. Başkasının fikirlerine asla saygı duymazlar.

***

TÜRKÇÜLERİN AŞKI, MACARİSTAN BAŞKANI VİCTOR ORBAN’IN MÜLTECİ KAZIĞI!

Bu aralar, Macaristan Başkanı Orban hakkında sosyal medya Türkçüleri tarafından yayılan yazıların ardından bazı şeyleri hâtırlatma zamanı geldiğini düşündüm.

Tatlı su Türkçüleri’nin yaydığı yazılar şunlardı: “Türkiye olmadan Avrupa için uzun süreli barış mümkün değil! Türkiye, kesinlikle Avrupa’nın yeni güvenlik mimarisinin içinde olmalı!” — Victor Orban (Anadolu Ajansı, 3 Kasım 2023)

Sonrasında, Orban burası benim evim demiş Kazakistan’da ve Kazakistan Cumhurşbakanı Tokayev, Orban’a “Siz kıpçaksınız, eviniz” falan demiş, bizim Türkçüler’de: “Aaa bak adam özüne dönüyor, oleyy” diyorlar.

Peki bu Victor Orban, Türkiye’ye nasıl kazık atmıştı?

Kendisinden dinleyelim:

Sayın Erdoğan’ın tekrar başkanlığa seçilmesiyle sırtımızdan büyük bir yük kalktı. Erdoğan’ın tekrar seçilmesini dilemekle kalmadık. Samimi söylüyorum.

Tanrı’ya şükür Erdoğan kazandı, onun kazanması için çok dua ettim.

Erdoğan’ın kazanmaması durumunda bir, iki, üç milyon mülteci sınırımızda olabilirdi.” (BBC News Türkçe, 2 Haziran 2023.)

Ayrıca kendisi Erdoğan’ın seçilmesini Türkiye’de mültecilerin kalmasını, büyük bir iç rahatlıkla karşıladığını dile getirmiş.

Victor Orban: “Macaristan bir tane bile göçmen kabul etmeyecek.”(Anadolu Ajansı, 19 Ocak 2018)

Mülteciler AB’nin güvenliği ve geleceği için tehdit.” (BBC News Türkçe, 3 Ekim 2016.)

Bir tane bile mülteci kabul etmeyeceğini söyeleyen Orban, Türkiye’de mülteciler kalsın diye dûâ etmiş!

Kendisi, Avrupa’nın 2 yıl içinde 1294 mülteci yerleştirmesine yönelik planı doğrultusunda yapılan “Mülteci Referandumu”nda oranlar yüksek çıktığı hâlde, sonucu kabul etmeyip, ülkesine mülteci almadığını da hatırlatmak gerek. (BBC News Türkçe, 3 Ekim 2016.)

Macaristan Cumhurşbakanı: Victor Orban.

Göç olayı Soros’un işiymiş: “George Soros, göçü organize etmek için ciddi paralar harcadığını açık bir şekilde söylüyor. Kendisinin bir planı var ve bu plana göre (sınıra çekilen) tel örgü sorun. Ona göre Avrupa’nın geleceği için çözüm göçte. Macar hükümeti ise bunun tam tersini düşünüyor. Göç bir problemdir ve bunun çözümü tel örgüdür.” (Anadolu Ajansı, 19 Ocak 2018.)

Fakat “mültecileri göndereceğiz” diyen CB Adayı Kılıçdaroğlu, Soros’un adamı imiş: “Eğer Sayın Erdoğan bu seçimi kaybetseydi bu bizim için, açık söylüyorum bir trajedi olurdu. Türkiye’deki seçim Erdoğan ve muhalefet lideri arasında değil, Erdoğan ve George Soros (Soros György) arasındaydı.” (BBC News Türkçe, 2 Haziran 2023)

Bide işin komik yanı kendisi Oxford’da Soros’un verdiği burs ile okumuştu. (T24, 12 Hazira 2022.)

Bize bunca zararından ve Türkiye’yi değil, Avrupa’yı seçmesinden sonra sadece 2–3 süslü lafına kanarak onu Türkçüler gibi ilâh yapacak kadar aptal değiliz!

***

Kendi ülkesinde, yolsuzluğa izin veren muhaliflerinin şirketlerini zorla sattıran, yargıyı ele geçirip, yüksek mahkemeye kendi yandaşlarını sokan, medyayı kısıtlayıp yok eden, ırkçı ve Putin hayranı..

Ayrıtten kendisi bir Müslüman düşmanıdır. (T24, 12 Hazira 2022.)

Babasını, damadını, çocukluk arkadaşını milyarder eden, ülkedeki en varlıklı kişiler arasına sokan kişide kendisidir.

En büyük başarısı ise; Kendi partisi’nin üyelerine ise çuvalla patates satarak oy alması imiş. (T24, 12 Hazira 2022.) Tabiî, kendisine diktatör diyen Avrupa Konsey Başkanı’na hiçbir söz söyleyemeyip, kendi halkı ona ‘diktatör’ dedi diye, joplarla dövdüren bir başkandır kendisi.

***

Türkiye’de böyle birinin çok sevilmesi çok ilginç. Hadi siyasetçileri bile anlarsın, kendi şahsî çıkarları için sevmiştir. Ama siz niye?

Yoksa Türk düşmanlığından mı?

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yıldırım Beyazıd ve Emir Timurlenk Savaşı

YILDIRIM BEYAZID VE EMİR TİMUR LENK SAVAŞI Ankara Savaşı (28 Temmuz 1402) Cengiz Han'ın vârisi olma iddiası ile çıkan Emir Timur. Beyazı'dın egemen olmasını kabul etmiyor. Onu küçümsüyor. Timur'un tahtını ele geçirmek için isyan başlatan   ve Timur Hindistan seferinden gelince bizzat kendisi tarafından kovulan Diyarbakır Beyi İlhan Ahmet Celâyir, Osmanlı'ya sığınmıştı. Epey Timur ve Beyazıd'ın arası gergindi. Fakat Timur kendi ırkından, dininden olan Osmanlı’ya saldırmak istemiyordu.   Timur’a tabî olan Mutahharten’ın ailesini Bursa’ya esir olarak gönderen Beyazid ile Timur’un arası açılmıştı.   “ Timur, kendisini sadece dünya üzerinde ulaşabileceği yere kadar hırsını doyurmak için Allah tarafından gönderilen “Allah’ın kulu” olarak değil, Türk halkının da gerçek ve tek temsilcisi olarak görüyordu. Yörüklerin bol paçalı şalvarları içinde, başında yüksek keçe başlığı ile tam bir Türk gibi giyinirdi.. Sarayı’nda sadece Türkçe konuşulur ve Türkçe yazı yazılır

Atsız'ın Atatürk, Kemalizm ve Cumhuriyet Düşmanlığı

  Atsız'ın; Atatürk, Kemalizm ve Cumhuriyet Düşmanlığı. "Başkumandan Mustafa Kemal’i tebcil ederim fakat Reis-i Cumhur  Atatürk’ü beğenmeye de sevmeye de mecbur değilim." (1) CHP'de boş kavga var diyen bir çok Atsız taraftarları, aslında Mustafa Kemal ve Atatürk'ü ayıran Atsızı niye göz ardı ederler?  Atsız Kemalist düşmanı olmak bir yana, Atatürk düşmanıdır. Devrim düşmanıdır. Sözlerine bakınız: "Bu millet, tutsak Türkleri kurtararak en büyük Türkiye'yi (yani Turanı) kurmak için de sınırlara koşabilir. Fakat onların Kemalist prensipleri için kılını bile kıpırdatmaz. Hatta Kemalizm'in çığırtkanları bile Kemalizm uğruna ölmez." (2) Kemâlistleri ve Atatürk'ü "dönme, mason" olduğunu belirtiyor: "Irkçılığın aleyhinde bulunanlar Türkçülüğün düşmanı olan dönmelerle, masonlar ve Halk Partililer yani Kemalistlerden ibarettir." (3) "Çünkü Kemalizm de dönme ve devşirme olmak kabahat değildir. Fakat Kemalizm yapmak isterken mi

Kürtler ve Medler

KÜRTLER VE MEDLER Kürt Tarihçilerin çoğu kendini Medlere dayandırır. Kürt dilinin gelişmesinde Medlerin rol oynadığını söylerler. (Minorsky - Kürtler, İslam Ansiklopedisi, VI. cilt, s. 1089-1114) Ve Medlerin torunlarıdır. (Amir Hassanpour - Kürdistanda Milliyetçilik ve Dil; s. 120.) » Kürtlerin tek kurduğu ulusal devlet olarak Medler İmparatorluğunu kabul ederler. (Wadie Jwaideh - Kürt Miliyetçiliğinin Tarihi , Kökenleri ve Gelişimi, s. 17.) » Ve bazı Kürt Tarihçilerde şöyle savunur: “bütün tarih boyunca Medleri Kürtlerden ayrı gösterecek bir hadise bulamazsınız.." (Zinnar Silopi - Doza Kurdistan; s. 9.) » Medler proto-Kürt’tür. (Philip Kreyenbroek & Christine Allison - Kürt Kimliği ve Kültürü, s. 25.) » “Dolaylı değil doğrudan Kürtlerin Medlerle bağlantıları vardır.” (Ali Hüseyin Kerim - Balkan Yarımadasında Kürtler, s. 49.) Medlerin İmparatorluğunu yıkan, Perslerdi. (William Aegleton - Mehabad Kürt Cumhuriyeti; s. 18.) Ve şunu söylemektedirler: Medler yıkıldık