Atsız'ın; Atatürk, Kemalizm ve Cumhuriyet Düşmanlığı.
"Başkumandan Mustafa Kemal’i tebcil ederim fakat Reis-i Cumhur Atatürk’ü beğenmeye de sevmeye de mecbur değilim." (1)
CHP'de boş kavga var diyen bir çok Atsız taraftarları, aslında Mustafa Kemal ve Atatürk'ü ayıran Atsızı niye göz ardı ederler?
Atsız Kemalist düşmanı olmak bir yana, Atatürk düşmanıdır. Devrim düşmanıdır. Sözlerine bakınız:
"Bu millet, tutsak Türkleri kurtararak en büyük Türkiye'yi (yani Turanı) kurmak için de sınırlara koşabilir. Fakat onların Kemalist prensipleri için kılını bile kıpırdatmaz. Hatta Kemalizm'in çığırtkanları bile Kemalizm uğruna ölmez." (2)
Kemâlistleri ve Atatürk'ü "dönme, mason" olduğunu belirtiyor:
"Irkçılığın aleyhinde bulunanlar Türkçülüğün düşmanı olan dönmelerle, masonlar ve Halk Partililer yani Kemalistlerden ibarettir." (3)
"Çünkü Kemalizm de dönme ve devşirme olmak kabahat değildir. Fakat Kemalizm yapmak isterken milli mefahiri yıkmaya kalkışması herhalde Moskova radyosunu memnun etmiştir." (4)
Kemâlizm "millî bağı bozan fikir, küçük bir zümre", "kemalizm hoşumuza gitmiyor":
"Acaba ırkçılık milli birliği bozan bir düşüncedir de Kemalizm milli birliği sağlayan bir fikir midir? Bugün ırkçılar da, Kemalistler de Türk milleti için de birer küçük zümredir. Irkçılık Kemalistlerin hoşuna gitmiyorsa, Kemalizm de ırkçıların hoşuna gitmiyor. Mevcut zümreler içinde, diğerleri gibi düşünmeyenleri milli birliği bozanlar diye ayırınca bütün partileri ve dernekleri topyekûn sigaya çekmek ve bunların başına da otuz yıl bu milletin başına zorla bela olan Kemalistleri getirmek icap eder." (5)
Kemalist Devrim "safsata, dışarıdan alınma, karmakarışık, dışarıya bağlı, ucûbe"dir:
"Çünkü demokrasi de burada icat olunmuş değil, Anglo-Saksonlardan alınmıştır. Hatta Kemalizm denilen muazzam safsata kısmen Fransa kısmen de İtalya ve Rusya’dan alınmak suretiyle dış alemin bir değil, birkaç merkezine birden bağlı olan, bu suretle diğerlerden daha çok ve karmakarışık bir şekilde dışarıya bağlı bulunan bir ucubedir.." (6)
Kemalizm Yobazlıktır:
"Bugün dönme, mason ve Kemalist güruhunun ağzında sakız gibi dolaşan yobazlık kelimesi en çok kendilerine yakışmaktadır: İnkılâp yobazları... Kendilerinden başka türlü düşünenlere tahammül edemeyen Kemalist ve mason yobazlar." (7)
"Kemalizm ise otuz yılın yalan-dolan propagandasına dayanmaktadır." (8)
Atatürk hükümeti "Hitler Naziliğinden zalim, ğayri meşru, diktatör"dür. Cumhuriyet 1923'de değil 1950'de kurulmuş! Bakın:
"Bizdeki padişahlığı yıkmış sözde Cumhuriyet ise, 14 Mayısa kadar kâhküllü Hitler'in naziliğinden daha zalim, daha müstebit(ve üstelik gayri meşru) bir rejimdi." (9)
"Türkiye Cumhuriyeti 1950 Mayısında kurulmuştur. Ondan önceki 1923-1950 çağı gayrı meşru ve müstebit bir diktatörlük zamanıdır.
Diktatörlüğü yapan Halk Partisi, bilhassa onun ileri gelenleridir. Halbuki birinci ve sonuncusu müstesna, Millet Meclisleri namuslu seçimlerle değil; tehditler, dalavereler ve emirlerle tâyin edilmiştir." (10)
"Nitekim 1924 anayasasına göre de devlet başkanlarının yetkisi az olduğu halde Atatürk bir diktatördü." (11)
"Cumhuriyet Aşağlıktır" (!)
"Oğlumuz nerede ve ne şekilde olursa olsun Cumhuriyet'in pespâyelik(aşağlık) demek olduğunu öğrenmelidir." (12)
"Dönme, mason, millî bağları bozan, beğenmiyor ve sevmiyorum, hoşuma gitmiyor, yobaz, safsata, ucûbe, zalim, ğayri meşru.." sözlerinden sonra Atsız:
"Atatürk, İngiltere’nin desteklediği Yunanlılara karşı Türkiye’nin bağımsızlığını kurmuştu. Ya ben?" (13)
NOTLAR:
(1) Yavuz Bülent Bakiler, 1944-1945 Irkçılık-Turancılık Davası’nda Sorgular, Savunmalar, Türk Edebiyatı Vakfı Yayınları, İstanbul, 2010, s. 309
(2) Atsız, Makalaler, c.3, s. 93.
(3) Orkun, 1951, Sayı:21, Atsız, Makaleler, c.3, s. 93.
(4) Altın-Işık, 21 Ocak 1947, Sayı: 2.
(5) Atsız, Makalaler, c.3, s. 91.
(6) Atsız, Makalaler, c.3, s. 92.
(7) Atsız, Makalaler, c.3, s. 92.
(8) Atsız, Makalaler, c.3, s. 92.
(9) Orkun Dergisi, 1950.
(10) Orkun, Sayı:9, 1 Aralık 1950.
(11) Ötüken, Sayı: 100, Nisan 1972.
(12) Akkan Suver, Nihal Atsız, 1979, Su Yayınları, s. 63.
(13) Türklüğe Karşı Haçlı Seferleri, 15.
Yorumlar
Yorum Gönder